2021 nyári átigazolási tájékoztató

2021. július. 05., 09:32   |    

2021 nyári átigazolási tájékoztató

További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban találhatóak, amely letölthető az MLSZ dokumentumtárából.

Az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási, és Átigazolási szabályzat letöltése! 

        1. Beadott kérelmek feldolgozása

Az IFA-rendszeren keresztül beadott kérelmek feldolgozását beadás szerint, a legrégebbitől kezdjük és sorrendben haladunk. Az igazolások elkészítése 3 nap!

A megyei NB-s kluboknak (Kaposvári Labdarúgó Kft, BFC Siófok) prioritása van.  További kivétel nincs!

        2. Ügyintézés

Az átigazolási időszakban az ügyintéző kollégák a kérelmek hatékony feldolgozása érdekében telefonon csak korlátozottan – ügyfélfogadási időben - érhetőek el, ezt kérjük, tartsák szem előtt. IFA-val kapcsolatos kérdéseiket a rendszeren belül a HelpDesken tegyék fel, míg a NYIÁSZ-szal kapcsolatban e-mailen keresztül keressék az illetékeseket!

- az ügyfélfogadás előzetes, telefonos vagy e-mailes bejelentkezés alapján fog zajlani – időpontegyeztetés hiányában ügyfélfogadási időben sem tudjuk fogadni

Ügyfélfogadás nyári átigazolási időszakban (július 1-től - július 31. között)

Hétfő              13.00-16.00

Kedd              09.00-12.00

Szerda             09.00-12.00

Csütörtök        13.00-16.00

Péntek             09.00-12.00

Augusztus 1.-től visszaáll a normál időszakra vonatkozó ügyfélfogadás!

Kérjük az egyesületek képviselőit, hogy az ügyfélfogadási rendet betartani szíveskedjenek!

        3. Fényképek

Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a 2021 – 2022. évi versenyengedélyek nyomtatásához a játékosoknak érvényes fényképpel kell rendelkezniük. Lejárt fényképekkel a versenyengedélyek és új sportorvosik nem nyomtathatóak. A fényképek ellenőrzése, érvényessége az egyesületek kompetenciája.

        4. Átigazolási időszak

        5. Új igazolás feltöltéséhez szükséges dokumentumok

(csak 5. életévet betöltött magyar állampolgár)

  1. a) Kitöltött, aláírt, lepecsételt igazoló lap (3. sz. melléklet)
  2. b) Anyakönyvi kivonat (az anyakönyvi kivonat feltöltése külföldi-kettős állampolgár, és külföldön született magyar állampolgár esetében kötelező feltölteni!)
  3. c) 1 hónapnál nem régebbi színes igazolványkép
  4. d) NYIÁSZ szerinti 2. sz. melléklet
  5. e) személyi igazolvány elő és hátlapjának a másolata, vagy útlevél

        6. Átigazolás feltöltéséhez szükséges dokumentumok

  1. a) Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja, vagy útlevél)
  2. b) Kitöltött, az átadó, átvevő csapat által cégszerűen aláírt, lepecsételt és a labdarúgó, valamint a törvényes képviselő által aláírt Átigazoló lap (4. sz. melléklet)
  3. c) Pénzügyi megállapodás (ha nincs pénzmozgás, akkor az átvevő egyesület részéről kitöltött 0 megállapodás feltöltése kötelező!!!)

Működési költség megfizetése esetén:

  • működési költségtérítésre vonatkozó számla,
  • átutalási bizonylat
  1. (1) c.) Az átigazolási lap (kérelem) a kiállítás (aláírás) időpontjától számított 30 napig érvényes, és ennek figyelembevételével kell feltölteni is a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerbe. Ebből adódóan a hiányos kérelem hiánypótlására is csak az érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül. A dokumentumok megfelelő időben való feltöltése a sportszervezetek kötelessége.

  21.§ (1) d.) Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül!           A hiányosan kitöltött igazoló, átigazoló lap nem hiánypótolható!

        7. Működési költségtérítés

13.§ Az amatőr férfi, női, valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, a téli átigazolási időszakban, továbbá a 19.§ m) pontja szerinti speciális, átigazolási időszakon kívül eső esetekben az átadó és az átvevő sportszervezet a jelen szabályzatban előre meghatározott maximum összeghatárig állapodhat meg az „A” táblázatnak megfelelően.

(Az összegek forintban megállapítottak, és az átvevő sportszervezet besorolása alapján számítandóak).

  • 1d) Az átvevő sportszervezet a megállapodás szerinti összeget az átigazolás előtt banki átutalással köteles teljesíteni az átadó sportszervezetnek. Az átigazoláshoz szükséges okiratokkal (átigazoló lap, működési költségtérítésre vonatkozó számla, szükség esetén a megkötött megállapodás) együtt a pénzmozgás megtörténtének igazolását is be kell nyújtania az MLSZ illetékes szervéhez, ennek hiányában – amennyiben a NYIÁSZ eltérően nem rendelkezik – a labdarúgó nem igazolható át.

 

  • 1g) Az átadó sportszervezet írásban lemondhat az „A” táblázatban szereplő felnőtt működési költségtérítésről.

„B” táblázat, Férfi UP működési költségtérítés:

2002.01.01-én vagy utána született játékosok utánpótlás korúnak számítanak, így rájuk a NYIÁSZ-ban meghatározott „B” táblázat alapján kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket alkalmazni!

13.§ (3) Amennyiben az átadó és átvevő sportszervezet között nem jön létre átigazolási megállapodás, az átigazolási kérelemhez mellékelni kell az átvevő sportszervezet részéről a Pénzmozgási nyilatkozatot, melynek tartalmaznia kell a labdarúgó adatait, az átadó és átvevő sportszervezet pontos adatait, és hogy az átigazolás során pénzmozgás nem történt.

13.§ (3) Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. Az U19-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgók az idény végén az adott, NYIÁSZ-ban meghatározott nyári átigazolási időszakban is a „B”, utánpótlás amatőr működési költségtérítésre vonatkozó táblázata alapján válthatnak sportszervezetet. 

13.§ (3) Abban az esetben, ha a klubot váltó játékos a jelenlegi átigazolási időszakot is beleszámítva, egymást követő két átigazolási időszakon (egy éven) belül átigazol (tél-nyár, nyár-tél) és az első átigazolása ugyanolyan osztályba vagy magasabb osztályból alacsonyabb osztályba, a második pedig alacsonyabb osztályból magasabb osztályba történik, úgy az új sportszervezet az előírt éves utánpótlás működési költségtérítés mellett (melyet megfizet az átadónak), a két a legmagasabb besorolású sportszervezet között fizetendő korosztályonként meghatározott maximális összeget, valamint az előírt szorzókkal növelt összeget köteles átutalni az MLSZ bankszámlájára. 

13.§ (3) Abban az esetben, ha az átvevő sportszervezet az átigazolási kérelmét bizonyíthatóan, az átadó sportszervezetnek küldött írásbeli felszólításától számított 8 napon belül a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben szabályosan benyújtotta – azonban az átadó sportszervezet számlázási kötelezettségét elmulasztotta, és emiatt a labdarúgó után jelen táblázat vagy megállapodás alapján fizetendő, működési költségtérítés fizetésének az átvevő sportszervezet nem tudott eleget tenni –, úgy az MLSZ a labdarúgót az átvevő sportszervezet írásbeli felszólításától számított 8 nap után átigazolja, és fegyelmi eljárást indít a vétkes sportszervezettel szemben. A fegyelmi eljárás megindítása nem szünteti meg a működési költségtérítés megfizetésének kötelezettségét.

„C” táblázat, utánpótlás női működési költségtérítés:

13.§ (3) Az amatőr 19 év alatti női utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „C” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. Az U19-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgók az idény végén az adott, NYIÁSZ-ban meghatározott nyári átigazolási időszakban is a „C”, női utánpótlás amatőr működési költségtérítésre vonatkozó táblázata alapján válthatnak sportszervezetet. Amennyiben az átigazolásban az átvevő egy alacsonyabb besorolású sportszervezet, úgy a táblázatban szereplő összeg minimum 10%-a, minden egyéb esetben (fölfelé és oldalra) maximális összeg fizetendő.

13.§ (3) A működési költségtérítéssel kapcsolatos fizetési kötelezettségekre vonatkozó rendelkezéseket alkalmazni kell a 19. § (1) bekezdés e) g), j), m) pontjai alapján történő átigazolás esetén is azzal, hogy ezekben az esetekben az átadó sportszervezet hozzájárulása nem szükséges az átigazoláshoz.

 

 

 

 

 

 

 


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok