Elrajtoltak a megyei női bajnokságok

2020. szeptember. 17., 12:09   |    

Elrajtoltak a megyei női bajnokságok

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága a 2020/2021-es bajnoki évadban is meghirdette, a hölgyek számára kiírt 3/4-es pályás bajnokságait.
 
A két korcsoportban - Felnőtt női - 8 csapat (K.Rákóczi Bene Akadémia, Nagyatád, Kaposfüred, Kiskorpád, Balatonberény, Balatonboglár, Kéthely, Barcs), valamint az utánpótlás Leány 16 - 7 csapat (Nagyatád, Kaposfüred, Kiskorpád, Balatonboglár, Kéthely, Barcs, Zamárdi) küzdenek hétről-hétre a bajnoki pontokért. 
 
A női labdarúgás népszerűsége töretlen megyénkben, minden évben új egyesületeket köszönthetünk a mezőnyben. Ezúttal a Kiskorpád csapata számít új belépőnek, ők mindkét korosztályban indítottak csapatot. Rajtuk kívül a Bene Akadémia felnőtt csapata érkezett még, itt főleg az utánpótlás korosztályokat már megjárt játékosok számára szerettek volna sportolási lehetőséget biztosítani.
 
A bajnokság nyitófordulójában a felnőtt hölgyek léptek csak pályára, mivel az utánpótlás korosztálynál még ebben az időszakban is folyik még az iskolai toborzó munka, így szinte minden csapat a halasztás mellett döntött, ennek megfelelően a mérkőzések majd egy későbbi időpontban kerülnek lejátszásra. 
 
A felnőtteknél három mérkőzés került megrendezésre, mindegyik kiegyenlített nagy csatát hozott. A Balatonboglár egy büntetőből szerezett góllal volt jobb az újonc Kiskorpádnál, a Kéthely az utolsó előtti percben lőtt góllal verte a Balatonberényt, míg a Barcs a hajrában szerezett góllal mentett pontot Kaposfüreden. A meccseken izgalmakban nem volt hiány, várjuk a hasonló folytatást.
 
A beszámolóhoz tartozó képgalériánkban a Balatonboglár-Kiskorpád női felnőtt mérkőzés legszebb jeleneteit örökítettük meg.   
 
 
 

További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok