II. Foci-Fórum 2020.

2020. november. 20., 09:13   |    

II. Foci-Fórum 2020.
Fotó: https://www.infocegled.hu/hirek/olvas/permalink:a-

Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség a II. Foci-Fórum 2020. – szakmai konferenciát. A rendezvényen mindkét szervezet szakemberei vettek részt, hogy értékeljék, megvitassák az eddigi eredményeket.

Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatója összefoglalta a szervezetek közötti együttműködés eddigi eredményeit. 2013-ban lett alárva a megállapodás, amelyben rögzítették a polgárőrség feladatvállalásait és az MLSZ által vállalt kötelezettségeket. A közös munkában kiemelten részt vállalnak a megyei labdarúgó szövetségek, amelyek külön forrást kapnak a biztonsági fejlesztésekre. Ezeket az összegeket általában a polgárőrséggel közös együttműködésre fordítják. Az eredmények igazolják az együttműködést létjogosultságát, hiszen az elmúlt évben összesen 3 mérkőzést kellett csupán megszakítani rendbontás miatt. Egyre több megyében van biztonsági felelős az MLSZ-nél, akik közvetlenül a polgárőrökkel vannak kapcsolatban.

A felszólalók sorát dr. Túrós András, az OPSZ elnöke követte, aki összefoglalta az elmúlt év tapasztalatait az OPSZ szemszögéből. A településeken a polgárőrök számtalan rendezvényt biztosítanak, így a focimeccseken is jelen vannak és jelen voltak mindig is, hiszen egy település biztonságához az is hozzátartozik, hogy a labdarúgó mérkőzésen is rend van. A játék zavartalansága mellett a közterületi szolgálatot és jelzőőri feladatokat kell ellátniuk, valamint a játékvezetők biztonságának megóvásában kell közreműködni. 2019-ben az OPSZ 350 egyesülete vett részt mérkőzések biztosításban, amely összesen 2600 meccset jelentett. Ebben a munkában 42000 polgárőr vett részt, mintegy 170 ezer szolgálati órát teljesítve.

A fórum folytatásában Dr. Beregszászi Tímea, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa tartott előadást a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban a sportrendezvények vonatkozásában. Őt követte Lakatos Tibor rendőr dandártábornok, az Operatív Törzs tagja, aki beszédében átfogó képet nyújtott a polgárőrség feladatairól a labdarúgó mérkőzések biztosítása kapcsán. A dandártábornok nyomatékosította, hogy a jogszabályok egyértelműen szabályozzák azt, hogy a polgárőrök milyen jogosítványokkal rendelkeznek.

A fórum keretében az egyik legjobban érintett igazgatóság igazgatója, Benkő Tamás (MLSZ Pest megye) is megosztotta tapasztalatait, hiszen ebben a megyében tartják a legtöbb mérkőzést éves szinten.

Az esemény zárásaként dr. Túrós András és Samu István elismeréseket adtak át.

Négy polgárőr kapott elismerést és jutalmat:

- Baranyai Ferenc polgárőr -Veszprém megye;

- Bakos József polgárőr - Nógrád megye;

- Patai Lajosné polgárőr - Csongrád megye;

- ifj. Baráth Tibor polgárőr – Vas megye.

 

Két egyesület 150 ezer forintos elismerésben részesült a kiemelkedő munkáért, amelyet a labdarúgó mérkőzések biztosításában tanúsítottak:

- Szarvasi Polgárőr Egyesület

- Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület.

 

A cikk egy kivonat a II. Foci Fórum 2020 rendezvényről készült cikk alapján, mely teljes egészében elolvasható a https://www.opsz.hu/budapest/ii-foci-forum-2020 linken, továbbá képgaléria és hasznos letölthető dokumentumok is megtalálhatóak az oldalon.

 

MLSZ SMI


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok