Nézők részvétele sportrendezvényeken

2021. augusztus. 06., 21:49   |    

Nézők részvétele sportrendezvényeken

Felhívjuk egyesületeink figyelmét, hogy a korábban kiadott és jelenleg is érvényben lévő tájékoztatás alapján sportrendezvény látogatása a nézők számára - függetlenül attól, hogy 500 fő alatt vagy fölötti - kizárólag védettségi igazolvány birtokában lehetséges. (194/2021 (IV.26.) kormányrendelet alapján „a sportrendezvényeken és este 11 óráig a kulturális eseményeken részt vehetnek a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú nézők”)

Egészségvédelmi protokoll (teljes protokoll mellékelve), az amatőr focira vonatkozó főbb irányvonalakról alábbiakban tájékoztatjuk Egyesületeinket:

„Jelen Egészségvédelmi protokoll a kiadásakor az MLSZ Elnökségének 127/2021 (07.27.) számú határozatával együtt hatályos.

Jelen egészségvédelmi protokoll 2021. július 28-tól visszavonásig, de legfeljebb a 2021/22-es bajnokság befejezéséig hatályos.

A koronavírus járvány miatt a Kormányzat által alkalmazni rendelt országos és/vagy a labdarúgás sportágat érintő járványügyi korlátozások alapján jelen egészségvédelmi protokollon belül különbséget kell tenni

  1. a) Alapfokozat,
  2. b) 1. fokozat,
  3. c) 2. fokozat,
  4. d) 3. fokozat.

esetén teljesítendő előírások és végrehajtandó feladatok között, továbbá az egészvédelmi protokoll meghatározza a pozitív SARS-CoV-2-RNS (PCR) teszt esetén kötelezően alkalmazandó eljárásrendet. Az egyes fokozatok alkalmazását a különböző versenyprogramokban az MLSZ Elnöksége dönti el.

Alapfokozat esetén védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekre nincs országos és/vagy a labdarúgásra vonatkozó járványügyi korlátozás, a bajnokságok zavartalanul folynak, az MLSZ általános ajánlásai mellett.

Jelen egészségvédelmi protokollon belül különbséget kell tenni

  1. a) labdarúgó,
  2. b) sportszakember,
  3. c) közvetlen személyzeti csoport,
  4. d) közvetett személyzeti csoport, és
  5. e) tesztcsoport között.

’9’Labdarúgó: A Labdarúgás- és Futsal Versenyszabályzatának 4. § (7) bekezdése szerinti azon labdarúgó, aki a 2021/22. évi bajnokságokban pályára lépésre jogosító – a Díjfizetési rend 6. G) pontja szerinti – a bajnoki osztályra meghatározott betűjelű érvényes versenyengedéllyel rendelkezik.

’10’Sportszakemberek: A Labdarúgás- és Futsal Versenyszabályzatának 4. § (10) bekezdés b) pont

− 2) alpontja szerint labdarúgó edző: vezetőedző, pályaedző, kapusedző, utánpótlás- edző, erőnléti edző, egyéb személy, aki a labdarúgó mérkőzésre való felkészítésével foglalkozik;

− 4) alpontja szerinti közreműködő: a labdarúgó mérkőzés alkalmával a kispadon vagy kiegészítő kispadon helyet foglaló orvos, fizioterapeuta (gyúró), technikai vezető, intéző, továbbá a mérkőzés lebonyolításában megbízás vagy társadalmi munka alapján tevékenykedők.

’12’Közvetett személyzeti csoport: A 13. pont szerinti tesztcsoport tagjaival közvetlenül érintkező személyek, akiknél egy esetleges fertőzés továbbadásának a szükséges óvintézkedések (pl. maszkviselés, kesztyűhasználat, kézfertőtlenítés, stb. mellett) reálisan minimális a veszélye.

Alapfokozat – EGÉSZSÉGVÉDELMI AJÁNLÁS

Az MLSZ Elnöksége a labdarúgás versenyprogramjában résztvevő összes sportszervezetének ajánlja az alábbiak figyelembevételét:

- lehetőség szerint a sportszervezet játékosai és sportszakemberei rendelkezzenek érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában végezzenek rendszeres vagy alkalmi COVID tesztelést;

- az edzések és mérkőzések helyszínén folyamatosan alkalmazzák a fertőtlenítő eljárásokat;

  • a sporttevékenységek szervezése során minimalizálják a fertőzés terjedésének lehetőségét.

Mérkőzések halasztása

ELN-129/2021 (07.27.) számú határozat

Az MLSZ Elnöksége elfogadta, hogy további intézkedésig a 2021/22-es bajnoki évadban koronavírus fertőzéssel érintett egyetlen sportszervezet sem kérheti mérkőzése elhalasztását a fertőzésre hivatkozva.

 

MLSZ SMI

 


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok