Nyári átigazolási tájékoztató

2020. július. 06., 15:53   |    

Nyári átigazolási tájékoztató

Átigazolási tájékoztató a 2020/2021 (ELN-98/2020 (06.23) hatályos NYIÁSZ alapján

További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban találhatóak, amely letölthető az MLSZ dokumentumtárából.

1.      Beadott kérelmek feldolgozása

Az IFA-rendszeren keresztül beadott kérelmek feldolgozását beadás szerint, a legrégebbitől kezdjük és sorrendben haladunk.

A megyei NB-s kluboknak (Kaposvári Labdarúgó Kft, BFC Siófok) prioritása van.  További kivétel nincs!

2.      Ügyintézés

Az átigazolási időszakban az ügyintéző kollégák a kérelmek hatékony feldolgozása érdekében telefonon csak korlátozottan – ügyfélfogadási időben - érhetőek el, ezt kérjük, tartsák szem előtt. IFA-val kapcsolatos kérdéseiket a rendszeren belül a HelpDesken tegyék fel, míg a NYIÁSZ-szal kapcsolatban e-mailen keresztül keressék az illetékeseket!

- az ügyfélfogadás előzetes, telefonos vagy e-mailes bejelentkezés alapján fog zajlani – időpontegyeztetés hiányában ügyfélfogadási időben sem tudjuk fogadni
- aki lázas vagy a vírus egyéb tüneteit (hőemelkedés, izomfájdalom, légzési nehézségek, hasmenés, fáradékonyság) érzi magán, az ne jelenjen meg az igazgatóságon ügyintézés céljából, de egyéb indokkal sem, maradjon otthon és értesítse háziorvosát;
- kerülje a testi érintkezéssel járó üdvözlési formákat (kézfogás, puszi, összeölelkezés stb.);
- törekedjen a 1,5 méteres szociális távolság megtartására;
- az igazgatósági munkatársak felkeresése során kérjük viseljen maszkot!
- igazgatóságunk valamennyi irodájában kihelyezésre kerülnek kézfertőtlenítők, melyek használatát érkező vendégeink számára is lehetővé tesszük

Ügyfélfogadás nyári átigazolási időszakban (július 1-től - július 31. között)

Hétfő              13.00-16.00

Kedd              09.00-12.00

Szerda             09.00-12.00

Csütörtök        13.00-16.00

Péntek             09.00-12.00

Augusztus 1.-től visszaáll a normál időszakra vonatkozó ügyfélfogadás!

Kérjük az egyesületek képviselőit, hogy az ügyfélfogadási rendet betartani szíveskedjenek!

3.      Versenyengedély igénylése

NYIÁSZ 16 § 1 g)

A versenyengedélyeket kizárólag a labdarúgók eredeti, írásos hozzájárulásával lehet igényelni. A Versenyengedély igénylő lapot (14. sz. melléklet) ki kell tölteni és alá kell írniuk a labdarúgóknak (kiskorú labdarúgó esetén a törvényes képviselő is) az adott bajnoki szezonra vonatkozólag. A Versenyengedély igénylő lapot nem kell feltölteni a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerbe a versenyengedély elektronikus úton való megigénylésekor, de a hiánytalanul kitöltött dokumentumot a sportszervezet köteles megőrizni legalább 5 évig és ezen időtartamon belül köteles bármikor az MLSZ rendelkezésére bocsátani, ha az MLSZ erre írásban felszólítja. Amennyiben a sportszervezet az eredeti Versenyengedély igénylő lapot nem tudja az MLSZ felé bemutatni, a sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás indítható. A dokumentumot szakáganként kell kitölteni, aláírni.

4.      Átigazolási időszak

Felnőtt korosztály    

július 01. - július 20. éjfél

július 21. - augusztus 31. éjfél

(amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)

szeptember 01. - szeptember 30. éjfél (oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van: ezek igazolása lakcímkártyával vagy kollégiumi igazolással, és iskolalátogatási igazolással történhet)

U6-U19 korosztály

július 01. - július 31. éjfél

augusztus 01. - augusztus 31. éjfél

(amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)

szeptember 01. - szeptember 30. éjfél (oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van: ezek igazolása lakcímkártyával vagy kollégiumi igazolással, és iskolalátogatási igazolással történhet)

Öregfiúk, old boys, veterán

július 01. - július 31. éjfél

augusztus 01. - augusztus 31. éjfél

(amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)

Felnőtt labdarúgókért a nyári átigazolási időszakban az átadó egyesület nem kérhet működési költségtérítést!!!

Kérjük, hogy az IFA rendszerből sablonként is letölthető, illetve a Megyei honlapon a Letölthető dokumentumok/Igazolás, Átigazolás formanyomtatványok, vagy a hatályos NYIÁSZ mellékletében szereplő igazolási- és átigazolási dokumentumokat használják a kérelmek benyújtására, mert az ezektől eltérő - régi formátumú - nyomtatványokon benyújtott kérelmeket el kell utasítanunk!

NYIÁSZ 21.§ (1) c.)

Az átigazolási lap (kérelem) a kiállítás (aláírás) időpontjától számított 30 napig érvényes, és ennek figyelembevételével kell feltölteni is a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerbe. Ebből adódóan a hiányos kérelem hiánypótlására is csak az érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül. A dokumentumok megfelelő időben való feltöltése a sportszervezetek kötelessége.

NYIÁSZ 21.§ (1) d.)

Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül! A hiányosan kitöltött igazoló, átigazoló lap nem hiánypótolható!

NYIÁSZ 13.§ (3) 2b)

Utánpótlás labdarúgó átigazolása esetén a 12 év alatti időszakra (ideértve az U12-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgót is) a táblázatban szereplő összeg 10%-a fizetendő.

NYIÁSZ 13.§ (3) n) (2)c)

2c) A táblázatban szereplő összegektől, minden átigazolási időszakban, a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a táblázatban feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum 10%-a minden esetben kötelezően fizetendő.

NYIÁSZ 13.§ (3) n) (2) e)

Az átvevő sportszervezet a megállapodás szerinti összeget az átigazolás előtt banki átutalással köteles teljesíteni az átadó sportszervezetnek. Az átigazoláshoz szükséges okiratokkal (átigazoló lap, működési költségtérítésre vonatkozó számla, szükség esetén a megkötött megállapodás) együtt a pénzmozgás megtörténtének igazolását is be kell nyújtania az MLSZ illetékes szervéhez, ennek hiányában – amennyiben a NYIÁSZ eltérően nem rendelkezik – a labdarúgó nem igazolható át.

NYIÁSZ 13.§ (3) n) (2) g)

Abban az esetben, ha az átvevő sportszervezet az átigazolási kérelmét bizonyíthatóan, az írásbeli felszólításától számított 8 napon belül a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben szabályosan benyújtotta – azonban az átadó sportszervezet számlázási kötelezettségét elmulasztotta, és emiatt a labdarúgó után jelen táblázat vagy megállapodás alapján fizetendő, működési költségtérítés fizetésének az átvevő sportszervezet nem tudott eleget tenni –, úgy az MLSZ a labdarúgót az átvevő sportszervezet írásbeli felszólításától számított 8 nap után átigazolja, és fegyelmi eljárást indít a vétkes sportszervezettel szemben. A fegyelmi eljárás megindítása nem szünteti meg a működési költségtérítés megfizetésének kötelezettségét.

NYIÁSZ 33.§ (7)

A labdarúgók nemzetközi átigazolása csak az átigazolási időszakban hajtható végre, kivéve a szabályzatban meghatározott eseteknél (pl.19. § (1) bekezdés l) pontja).

Az MLSZ csak az átigazolási időszakban beadott nemzetközi átigazolási kérelem esetén indíthatja el a nemzetközi játékengedély kikérést az érintett külföldi szövetségek felé az átigazolási időszakon kívül. Amennyiben hiánypótlásra van szükség, az MLSZ hiánypótlási határidő kitűzésével felszólítja a sportszervezetet a hiánypótlás teljesítésére. A hiánypótlás határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül. Kizárólag a megfelelő formában, hiánytalanul benyújtott kérelmek esetén áll az MLSZ módjában a nemzetközi játékengedély kikérőket továbbítani a külföldi szövetségek felé.

5.      Kivételes átigazolás

NYIÁSZ 19.§ (1) d)

A sportszervezet vagy a labdarúgó szakosztály megszűnése, továbbá a szakosztályon belül valamelyik csapatának megszüntetése esetén, amennyiben a sportszervezet egyik csapatában sem tudja foglalkoztatni, a labdarúgó azonnal átigazolható és játékjogosultsággal rendelkezik.
NYIÁSZ 19 § (1) m)

Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét betöltött amatőr labdarúgó 12 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen. Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét be nem töltött amatőr labdarúgó 6 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen. E pont szerinti különleges átigazolásra is alkalmazni kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket (beleértve a működési költségtérítés megfizetését) azzal, hogy az átadó sportszervezet hozzájárulása nem szükséges az átigazoláshoz és a labdarúgó utolsó pályára lépéstől számított 2 éven belül lehet a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket érvényesíteni.

6.      Fényképek

Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a 2019 – 2020. évi versenyengedélyek nyomtatásához a játékosoknak érvényes fényképpel kell rendelkezniük. Lejárt fényképekkel a versenyengedélyek és új sportorvosik nem nyomtathatóak.

 

MLSZ SMI


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok