2021. téli átigazolási tájékoztató

2021. január. 12., 11:55   |    

2021. téli átigazolási tájékoztató

A személyes ügyfélfogadás az igazgatóságon határozatlan ideig szünetel. (Somogy Megyei Önkormányzat Intézkedései alapján). Emiatt kérjük az egyesületeket, hogy bárminemű ügyintézési szándékát legalább 1 (egy) nappal előbb az ügyintézőnek jelezni szíveskedjék. Az elkészült anyagokat csak a portán lehet átvenni, emiatt kiemelten fontos az előző napi egyeztetés. 

Tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy az alábbi tájékoztató az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat rövid kivonata.

További információt a NYIÁSZ szabályaztában itt olvashatnak!

1.Amatőr labdarúgók esetében:

Felnőtt korosztály: 2021.01.15.-2021.02.14. éjfél, - átadó egyesület hozzájárulása szükséges

-U6-U19 korosztály: 2021.01.15.-2021.02.14. éjfél - átadó egyesület hozzájárulása szükséges

2.Hivatásos labdarúgók esetén: 2021.01.15.-2021.02.14. éjfél.

3.Futsal bajnokságban:

-Felnőtt korosztály: 2021.01.15.-2021.02.14. éjfél. - átadó egyesület hozzájárulása szükséges

-Utánpótlás korosztály: 2021.01.15.-2021.02.14. éjfél. - átadó egyesület hozzájárulása szükséges

 

  1. február 14. éjfél után benyújtott átigazolási kérelmeket az igazgatóságnak a szabályzat szerint el kell utasítani)

Minden esetben csak online, az IFA rendszerbe feltöltött és benyújtott dokumentumokat fogadjuk el. Minden dokumentum hiánypótolható, kivétel az Igazoló és Átigazoló lap, amennyiben ezekről bármi hiányzik (keltezés szükséges aláírások, cégszerű aláírások) abban az esetben a bizottságnak azokat el kell utasítania.

Felhívjuk az egyesületek figyelmét arra is, hogy az amatőr férfi, női valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, a téli átigazolási időszakban az átadó sportszervezet működési költségtérítést kérhet.

13.§ (3) n)

„A” táblázat, felnőtt működési költségtérítés: 1) Az amatőr férfi, női, valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, a téli átigazolási időszakban az átadó és az átvevő sportszervezet a jelen szabályzatban előre meghatározott maximum összeghatárig állapodhat meg az „A” táblázatnak megfelelően. (Az összegek forintban megállapítottak, és az átvevő sportszervezet besorolása alapján számítandóak).

1a) A felnőtt működési költségtérítés a téli átigazoláskor fizetendő, minden egyes alkalommal. A működési költségtérítés megfizetésén felül az átigazolás csak akkor hajtható végre, ha ahhoz az átadó sportszervezet hozzájárul.

1b) Később, ezen táblázat alapján további pénzügyi követelés nem érvényesíthető.

1e) A két sportszervezet felnőtt működési költségtérítés megállapodás szerinti összegének meg nem fizetése esetén a labdarúgó nem igazolható át.

1g) Az átadó sportszervezet írásban lemondhat az „A” táblázatban szereplő felnőtt működési költségtérítésről.

„B” táblázat, utánpótlás működési költségtérítés:

13.§ (n)  Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adottbajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. Az U19-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgók az idény végén az adott, NYIÁSZ-ban meghatározott nyári átigazolási időszakban is a „B”, utánpótlás amatőr működési költségtérítésre vonatkozó táblázata alapján válthatnak sportszervezetet. A felnőtt sportszervezet kategóriáját mindig a vele szerződésben álló utánpótlás sportszervezet besorolása szerint kell meghatározni.

Versenyengedély kérés

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a versenyengedélyeket kizárólag a labdarúgók írásos hozzájárulásával lehet igényelni (az IFA rendszerben!)

A Versenyengedély igénylő lapot (14 sz.melléklet) ki kell tölteni a játékosok nevével, és alá kell íratni az érintett labdarúgókkal (kiskorú labdarúgó esetén a törvényes képviselőnek is). 

A VERSENYENGEDÉLY-IGÉNYLŐ LAPOT nem kell feltölteni az MLSZ FIA rendszerébe, azonban az egyesületnek 5 évig meg kell őriznie, és ellenőrzés esetén be kell tudni mutatni!

 

MLSZ SMI


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok