A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága liga és időpont egyeztető értekezletet tartott 02.15-én.

2018. február. 22., 15:45   |    

A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága liga és időpont egyeztető értekezletet tartott 02.15-én.

Tizenegy (11) téma lett ismertetve a somogyi csapatok megjelent képviselőinek.  A különböző tematikájú prezentációkat szakfelelősök és a megyei igazgató ismertette.

Nemes Nándor megyei igazgató moderálása mellett a következő témák kerültek kifejtésre.

  1. NYIÁSZ témakörben Pirkhofferné Várföldi Melinda igazgatósági munkatárs és NYIÁB tag tartott egy rövid összefoglalót a téli átigazolási tapasztalatokról. Meglátása szerint sokat javult a csapatok részéről az IFA rendszerbe feltöltött anyagok minősége, elfogadhatósága. Érdekességképpen elhangzott, hogy a téli átigazolások több mint a 90%-a az utolsó napon lett beadott státuszú a rendszerben.
  2. Edzőképzéssel és a Bozsikos tavaszi programokkal kapcsolatosan Kulcsár Attila koordinátor tartott rövid ismertetőt. Kiemelte, hogy a potenciális jelentkezők, érdeklődők legyen aktívak és figyeljék a témával kapcsolatos felhívásokat, ismertetőket.
  3. Nemes Nándor megyei igazgató szóban ismertette a héten kiküldésre került defibrillátor pályázat tartalmi elemeit. Kiemelte, hogy pályázni egyesületeknek vagy önkormányzatoknak lehet 1 db eszközre. A pályázat hivatalos meghirdetése 03.19-től érvényes. Az önrész mértéke nagyságrendileg 10%-a lesz a teljes eszköz bekerülési értékének. Feltétel, hogy a pályázó részéről 1 főnek BLS tanfolyamon kell majd részt vennie. A pályázat végének a határideje 03.19.
  4. Megyei igazgató ismertette a telephely korszerűsítési program határozat tartalmi eredményét. A programban 5 önkormányzat( Somogysárd, Homokszentgyörgy, Nagyberény, Mezőcsokonya, Csököly) és 5 egyesület(Karád, Babócsa, Segesd, Böhönye, Mike) vett részt Br. 70 millió forint értékű pályázati igénnyel. Minden somogyi pályázat támogatásra lelt a megyei társadalmi elnökség által.
  5. A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében az OTP Bank Bozsik Egyesületi Program finanszírozása a 2018/2019-es szezontól átalakításra kerül. A megyei igazgató tájékoztatása szerint minden érdekelt bővebb ismertető anyagot fog kapni a közeli jövőben, hogy képben legyenek a megváltozott működéshez szükséges támogatások, rendezéshez kapcsolódó támogatások, szünidei táborokhoz kapcsolódó támogatások, egyesületi rendezésben intézményi grassroots fesztiválokkal kapcsolatosan.
  6. Nemes Nándor megyei igazgató tájékoztatta a megjelenteket, hogy az MLSZ iratkezelési és adatvédelmi szabályzata megváltozott. Az Igazgatósági munkát a Canon Therefore dokumentum menedzsment rendszere segíti a jövőben. A csapatokra vonatkozó szabályozás változás a NYIÁSZ 5.§ egyéb értelmezések(1) A labdarúgó személyi adatai tartalmi helyén a „b” pont szerint történik.
  7. Fontos változást jelentett be az igazgatóság a sportorvosi témakörrel Kormány a 277/2017.(IX.21.) számú rendeletével módosította a sportorvoslás szabályairól szóló 2015/2004.(VII.13) rendeletét. Rendelet szabályozza a háziorvosok bevonásának lehetőségét az amatőr sportolóknak kiadott engedélyekkel kapcsolatosan. Azok a háziorvosok, akik rendelkeznek ezzel a jogkörrel, azok bekerülnek/bekerültek az OSEI náluk telepített rendszerébe. Eltérő formátumú bélyegzőt kapnak (sportorvosi formától). Jelen állapot szerint az MLSZ jelenlegi LVSZ szabályzatának finomítása zajlik, hogy háziorvosok sportorvosi engedélye is harmóniában legyen a rendszer többi elemével. Addig is több figyelmet és körültekintést kér az MLSZ minden érintett féltől az ilyen jellegű hitelesítéseknél.
  8. A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a hiánypótló amatőr sportszervezői tanfolyam tematikáját. A megnövekedett adminisztrációs feladatok és a TAO rendszer változásai indokolták a tanfolyam legalizálását. Az amatőr tanfolyam jól illeszkedik a grassroots önkéntes és az MLSZ által szervezett sportmenedzseri tanfolyam közé.

Cél: Tudásanyag átadásával megkönnyíteni az amatőr bajnoki osztályokban szereplő sportvezetők munkáját.

Célcsoport: Megyei osztályú sportszervezeteknél dolgozó sportvezetők (elnök, szakosztályvezető, technikai vezető) képzése

A 2018/19-es Amatőr Licencnél felvételi követelmény lesz, ezért már a tavaszi időszakra meghirdetésre kerül az MLSZ Felnőttképzési Intézet által akkreditált képzés a megyei egyesületek célcsoportjainak (Me I-II)

  1. A prezentáció következő blokkjában minden megyei amatőr egyesületnek fontos információ hangzott el. A tavaszi évaddal kezdődően a licence eljárás és a nyári nevezések is kizárólag elektronikus úton adhatóak be. Manuális (papír alapú) dokumentációt nem fog befogadni az MLSZ. Az IFA rendszer fejlesztői dolgoznak már az erre kialakított/megalkotott felület publikussá tételén.
  2. Az MLSZ SMI Versenybizottságának elnöke Bőzsöny János ismertette az Igazgatóság által kiküldött kérdőívek feldolgozásának végeredményét a megyei U-19 korosztályú bajnokságok lebonyolításával/ átalakításával

Megyei első osztálynál 93%-os részvételi arány mellett 93% preferálta a jelenlegi lebonyolítási módot (egyedül Kadarkúti KSK nem élt a javaslati lehetőségével az érdekelt egyesületek közül)

Megyei másod osztályban 68%-os szavazati arány mellett 88% tette le a voksát a jelenlegi rendszer mellett (nem élt a lehetőséggel a Csököly, Barcs, Kaposmérő, Mezőcsokonya, Tarany, Balatonszabadi, Lengyeltóti)

Megyei harmad osztályban 64%-os részvétel mellett 100% a jelenlegi lebonyolítást támogatta.

  1. Az időpont egyeztetés két külön szekcióban folytatódott a tájékoztatók után. Schlégl László Versenybizottsági tag a megyei első és másodosztály csapatait koordinálta, míg Nemes Nándor megyei igazgató a megyei harmad és negyedosztályú csapatok kéréseit rögzítette.

További hírek

Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Általános
Magyar Kupa fordulók

2024-03-26 13:39:41

Magyar Kupa fordulók

Általános
Gyermekvédelem a labdarúgásban

2024-02-29 13:04:53

Gyermekvédelem a labdarúgásban

Általános
Futsal Vármegyei Döntő 2024

2024-02-29 08:46:56

Futsal Vármegyei Döntő 2024

Szponzorok