Küldöttválasztó Közgyűlés, valamint Liga és időpontegyeztető értekezlet 2024. auguzsztus 8.

2024. augusztus. 10., 09:55   |    

Küldöttválasztó Közgyűlés, valamint Liga és időpontegyeztető értekezlet 2024. auguzsztus 8.

Az MLSZ Somogy Vármegyei Igazgatósága (MLSZ SVI) 2024. augusztus 08-án megtartotta két fontos rendezvényét, mely a 2024/2025-ös szezonkezdéshez kapcsolódik: Küldöttválasztó Közgyűlést, valamint Liga és időpontegyeztető értekezletet tartott összevontan.

A Somogy vármegyei küldöttek: Szita Károly és Dr Neszményi Zsolt egyhangú szavazással kerültek megválasztásra.

Nagyarányú egyesületi részvétel mellett zajlott a Liga és időpontegyeztető értekezlet, így sikeresnek mondható a személyes egyeztetésen alapuló, fizetési kötelezettség nélküli időpont módosítás, mérkőzéshalasztás. A nyári nevezési és átigazolási időszak tapasztalataival kapcsolatosan kaptak összefoglalót a megjelent képviselők, valamint a 2024/2025-ös szezonra vonatkozóan is nagyon sok témát érintettek az igazgatóság munkatársai. Többek között elhangzott ismertető a sportorvosi igazolások érvényességi idejének változásáról, a vármegyei összevont II-III. osztályú U19-es bajnokságról, mely újdonság és ennek kihívásaival szembe kell nézni a sportszervezeteknek, a játékvezetőknek és az igazgatóságnak is. Egy, a vármegyei egyesületekből kialakított utánpótlás munkacsoport készítette elő az összevont ifi bajnokság alapjait és az érintett csapatok szavazták meg az újítást. Szintén az idei évadot érintő változás az MLSZ Somogy Vármegyei Igazgatóság Játékvezető Bizottságának elnökváltása. Fodor Gyulát Kiss Szabolcs váltotta. Az MLSZ Somogy megyei igazgatója bejelentette egy játékvezető-egyesületi munkacsoport felállítását ősszel, melynek célja a sportszervezetek és játékosok, valamint a vármegyei játékvezetők érdekeinek, igényeinek, álláspontjának ütköztetése abból a célból, hogy ezek az említett kérdések közeledjenek egymáshoz, könnyebben tudják egymást partnerként kezelni később a pályán.

Az egyesületek képviselőinek jelentlétében, Őszi Ádám (Mediaworks Hungary Zrt) közreműködésével kisorsolásra kerültek a Magyar Kupa vármegyei selejtező következő őszi fordulójának párosításai:

Magyar Kupa Somogy Vármegyei selejtező 2. fordulója

Hazai                                                 Vendég

JUTA SE                                            KADARKÚT VKS

KAPOSMÉRŐ SE                                 BALATONI VASAS SE

BALATONLELLEI SE                            CSURGÓI TK

BALATONKERESZTÚR SK                    TOPONÁR SE

A 2022/2023-as évad Ligaértekezletén hagyományteremtő szándékkal elindult egy kezdeményezés az MLSZ SVI Társadalmi Elnökségének javaslatára, miszerint a vármegyei amatőr fociban több évtizede kiemelkedő szakmai munka elismeréseként emlékplakettet ad át az igazgatóság. Az idei évben Vincze Péter, a Kaposfüred SC elnöke érdemelte ki az elismerést.

Valamint a már megszokott módon, a megjelent egyesületek részére támogatásként szakkönyvek, illetve ADIDAS labdák, bemelegítőkrémek kerültek átadásra.


További hírek

Általános
Csoportbeosztások 2024/2025

2024-07-22 16:09:28

Csoportbeosztások 2024/2025

Általános
2025/2026 Magyar Kupa

2024-07-22 12:53:19

2025/2026 Magyar Kupa

Általános
Új elnök a somogyi játékvezetésben
Általános
Futsal NB II-III

2024-07-17 16:09:16

Futsal NB II-III

Szponzorok