Átigazolási tájékoztató 2019 nyár

2019. július. 04., 15:19   |    

Átigazolási tájékoztató 2019 nyár

1.      Az IFA-rendszeren keresztül beadott kérelmek feldolgozását beadás szerint, a legrégebbitől kezdjük és sorrendben haladunk.

2.      A megyei NB-s kluboknak (Kaposvári Labdarúgó Kft, BFC Siófok, Balatonlelle SE) prioritása van. További kivétel nincs.

3.      A kérelmek átfutási ideje átigazolási időszakban 8 nap, időszakon kívül 5 nap. Elképzelhető, hogy hamarabb is elkészülnek a papírok a kevésbé kritikus időszakokban, de előzetesen a megadott határidőkkel számoljanak. Kérjük, hogy tartsák szem előtt az adott korosztályos bajnokságok rajtjait, s időben adják be a kérelmeket!

4.      Az átigazolási időszakban az ügyintéző kollégák a kérelmek hatékony feldolgozása érdekében telefonon csak korlátozottan – ügyfélfogadási időben - érhetőek el, ezt kérjük, tartsák szem előtt. IFA-val kapcsolatos kérdéseiket a rendszeren belül a HelpDesken tegyék fel, míg a NYIÁSZ-szal kapcsolatban e-mailen keresztül keressék az illetékeseket!

5.      Ügyfélfogadás:                     

Normál időszak

Hétfő              13.00-16.00

Kedd              09.00-12.00

Szerda             SZÜNNAP

Csütörtök        13.00-16.00

Péntek             09.00-12.00

Nyári átigazolási időszak (július 1-től - július 31. között)

Hétfő              13.00-16.00

Kedd              09.00-12.00

Szerda             09.00-12.00

Csütörtök        13.00-16.00

Péntek             09.00-12.00

Augusztus 1.-től visszaáll a normál időszakra vonatkozó ügyfélfogadás!

Kérjük az egyesületek képviselőit, hogy az ügyfélfogadási rendet betartani szíveskedjenek!
 

6. Átigazolási időszak:

7. Átigazolási tudnivalók:

 

A 2019 nyári átigazolási időszakban a 2000-ben és később született labdarúgókra a B. táblázat szerinti díjak vonatkoznak.

A B. táblázatban szereplő Egyéb kategóriába tartozó működési költségtérítés összege 20.000 Ft/év-re változott!!!

Felnőtt amatőr labdarúgók (1999 és előtt születettek) 2019 július 01. - július 20. éjfél között "szabadon átigazolhatóak", nem kell átadó egyesületi hozzájárulás.


Felnőtt labdarúgókért a nyári átigazolási időszakban az átadó egyesület nem kérhet működési költségtérítést!!!

Kérjük, hogy az IFA rendszerből sablonként is letölthető, illetve a Megyei honlapon a Letölthető dokumentumok/Igazolás, Átigazolás formanyomtatványok, vagy a hatályos NYIÁSZ mellékletében szereplő igazolási- és átigazolási lapokat használják a kérelmek benyújtására, mert az ezektől eltérő - régi formátumú - nyomtatványokon benyújtott kérelmeket el kell utasítanunk!

Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül! A hiányosan kitöltött igazoló, átigazoló lap nem hiánypótolható!

NYIÁSZ 13 § 3 n):

2) Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal, strandlabdarúgás) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. Az U19-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgók az idény végén az adott, NYIÁSZ-ban meghatározott nyári átigazolási időszakban is a „B”, utánpótlás amatőr működési költségtérítésre vonatkozó táblázata alapján válthatnak sportszervezetet. A táblázatnál a sportszervezetek legmagasabb versenyeztetett utánpótlás korosztályának besorolása a mérvadó.

2 a) 1.) Amennyiben egy klubot váltó játékos egy éven belül újra átigazol, (tél-nyár-tél, nyár-tél-nyár) úgy az új sportszervezet az előírt éves utánpótlás működési költségtérítés mellett, az átadó sportszervezet ezt megelőző, ténylegesen kifizetett, számlával igazolható utánpótlás működési költségtérítését is köteles megfizetni az átadó sportszervezetnek. Ezen számlán szereplő összegtől a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a számlán feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum 10%-a minden esetben kötelezően

2 b) Utánpótlás labdarúgó átigazolása esetén a 12 év alatti időszakra (ideértve az U12-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgót is) a táblázatban szereplő összeg 50%-a fizetendő.

2 c) A táblázatban szereplő összegektől, minden átigazolási időszakban, a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a táblázatban feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum 10%-a minden esetben kötelezően fizetendő.

Kivételes átigazolás

19. § (1) d.)

A sportszervezet vagy a labdarúgó szakosztály megszűnése, továbbá a szakosztályon belül valamelyik csapatának megszüntetése esetén, amennyiben a sportszervezet egyik csapatában sem tudja foglalkoztatni, a labdarúgó azonnal átigazolható és játékjogosultsággal rendelkezik.

19. § (1) m.)

Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét betöltött amatőr labdarúgó 12 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen. Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét be nem töltött amatőr labdarúgó 6 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nemlépett pályára hivatalos mérkőzésen. E pont szerinti különleges átigazolásra is alkalmazni kell a működésiköltségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket (beleértve a működésiköltségtérítés megfizetését) azzal, hogy az átadó sportszervezet hozzájárulása nem szükséges az átigazoláshoz és a labdarúgó utolsó pályára lépéstől számított 2 éven belül lehet a működésiköltségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket érvényesíteni.

Nemzetközi átigazolás

Nemzetközi igazolások - átigazolások az MLSZ hatáskörébe tartoznak!!!

NYIÁSZ 33.§ (9)

Az egyes átigazolási időszakok határidejénél a sportszervezetnek figyelembe kell venni, hogy a nemzetközi átigazolásra vonatkozó kérelmek alapján, az MLSZ csak az átigazolási időszakban indíthatja el a nemzetközi játékengedély kikérést az érintett külföldi szövetségek felé. Ez alapján kizárólag a megfelelő formában, hiánytalanul benyújtott kérelmek esetén áll az MLSZ módjában a nemzetközi játékengedély kikérőket továbbítani a külföldi szövetségek felé az átigazolási időszakban (kivéve a 19. § (1) bekezdés l) pontjában meghatározott esetekben). Amennyiben a kérelem és annak dokumentumai hiányosan kerülnek benyújtásra, az adott játékosra vonatkozó átigazolási időszak végéig van lehetőség a kérelem hiánypótlására. A kérelem és a dokumentumok hiánytalan feltöltése a sportszervezet felelőssége, az átigazolási időszakon kívül hiánypótolt kérelmek elutasításra kerülnek.

8. Fénykép

Versenyengedélyt csak abban az esetben tudunk kiadni, ha a játékos fényképe érvényes (fekete-fehér, vagy a lejárt képpel megegyező képet nem fogadunk el). A versenyengedély kérelmek benyújtása előtt célszerű a fényképek érvényességi idejét leellenőrizni.

9. További információk megtalálhatók a 2019.06.15-én hatályba lépett NYIÁSZ szabályzatban!


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok