Átigazolási tájékoztató - 2022 nyár

2022. június. 27., 13:15   |    

Átigazolási tájékoztató - 2022 nyár

További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban találhatóak, amely letölthető az MLSZ dokumentumtárából.

Az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási, és Átigazolási szabályzat letöltése! 

  1. BEADOTT KÉRELMEK ELBÍRÁLÁSA

Az IFA-rendszeren keresztül beadott kérelmek feldolgozását beadás szerint, a legrégebbitől kezdjük és sorrendben haladunk. Az igazolások elkészítése 3 nap!

A megyei NB-s kluboknak (Kaposvári Labdarúgó Kft, BFC Siófok) prioritása van.  További kivétel nincs!

 

  1. ÜGYINTÉZÉS

Az IFA-val kapcsolatos kérdéseiket a rendszeren belül a HelpDesken tegyék fel, míg a NYIÁSZ-szal kapcsolatban Pirkhofferné Várföldi Melinda az illetékes!

- az ügyfélfogadás előzetes, telefonos vagy e-mailes bejelentkezés alapján fog zajlani – időpontegyeztetés hiányában ügyfélfogadási időben sem tudjuk fogadni!

Hétfő              13.00-16.00

Kedd              09.00-12.00

Szerda             09.00-12.00

Csütörtök        13.00-16.00

Péntek             09.00-12.00

Kérjük az egyesületek képviselőit, hogy az ügyfélfogadási rendet betartani szíveskedjenek!

 

  1. FÉNYKÉPEK

Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a 2022/2023. évi versenyengedélyek nyomtatásához a játékosoknak érvényes fényképpel kell rendelkezniük. Lejárt fényképekkel a versenyengedélyek és új sportorvosik nem nyomtathatóak. A fényképek ellenőrzése, érvényessége az egyesületek kompetenciája!

Érvényes versenyengedélyek újbóli nyomtatása fénykép csere miatt 762 Ft!

 

  1. IGAZOLÁSOK (csak 5. életévet betöltött magyar állampolgár)

Szükséges dokumentumok:

  • a) személyi igazolvány elő és hátlapjának a másolata, vagy útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély (NEM DIÁKIGAZOLVÁNY!!!!!!)
  • b) 1 hónapnál nem régebbi színes igazolványkép
  • c) NYIÁSZ szerinti 2. sz. melléklet
  • d) Kitöltött, aláírt, lepecsételt igazoló lap (3. sz. melléklet)
  • e) Anyakönyvi kivonat

 

  1. ÁTIGAZOLÁSOK

A nyári átigazolási időszakban a Működési Költségtérítés alkalmazását a NYIÁSZ tartalmazza, amely az utánpótlás korosztályokra (B és C táblázat) érvényes!

A két sportszervezet utánpótlás működési költségtérítés megállapodás szerinti vagy a táblázat szerinti összegének meg nem fizetése esetén a labdarúgó nem igazolható át.

A 2022-es nyári átigazolási időszakban a 2003.01.01-én vagy utána született játékosok utánpótlás korúnak számítanak, így rájuk a NYIÁSZ-ban meghatározott „B” illetve a női utánpótlásban a ,,C” táblázat alapján kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket alkalmazni!

 

 

6 . ÁTIGAZOLÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK

  • Kitöltött, az átadó, átvevő csapat által cégszerűen aláírt, lepecsételt és a labdarúgó, valamint a törvényes képviselő által aláírt Átigazoló lap (4. sz. melléklet)
  • Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja, vagy útlevél)c) Utánpótlás korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen való pályára lépése, az alábbi dokumentumok feltöltése szükséges:
  • pénzügyi megállapodás
  • működési költségtérítésre vonatkozó számla,
  • a pénzmozgás megtörténtének igazolása (átutalási bizonylat) Amennyiben az átigazolás utánpótlás korosztálynál pénzügyi kötelezettséggel nem jár, úgy a „nullás” pénzügyi megállapodás feltöltése kötelező, melyet augusztusban mindkét sportszervezet részéről cégszerű aláírással és pecséttel kell ellátni!

Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül!

Az (át)igazoló lap érvényessége a keltezéstől számított 30 nap. A hiánypótlásra is ezen érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül.

 

  1. ÁTIGAZOLÁSI INFORMÁCIÓK
  1. § (3) k.)

Amennyiben az átadó és átvevő sportszervezet között nem jön létre átigazolási megállapodás, az átigazolási kérelemhez mellékelni kell az átvevő sportszervezet részéről a Pénzmozgási nyilatkozatot, melynek tartalmaznia kell a labdarúgó adatait, az átadó és átvevő sportszervezet pontos adatait, és hogy az átigazolás során pénzmozgás nem történt.  (Minden átigazolási tranzakcióhoz kötelező a Pénzügyi megállapodás feltöltése!!!)

  1. § (3) n) 2)

Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett.

  1. § (3) n) 2b)

A működési költségtérítés B táblázatában foglalt összegekre az alábbi szorzók vonatkoznak:

  • Szomszédos megyébe történő átigazolás U14-es korosztályú, vagy fiatalabb labdarúgók esetén: A fizetendő teljes összeg X 2 (Budapest és Pest megye ezen szabály vonatkozásában egy megyének tekintendő)
  • Nem saját és nem szomszédos megyébe történő átigazolás U14-es korosztályú, vagy fiatalabb labdarúgók esetén: A fizetendő teljes összeg X 5 (Budapest és Pest megye ezen szabály vonatkozásában egy megyének tekintendő)
  1. § (3) n) 2c)

A táblázatban szereplő összegektől fölfelé és oldalra történő igazolásnál nem lehet eltérni, vagyis a teljes összeg fizetendő minden átigazolási időszakban, kivétel ez alól a Grassroots/Amatőr sportszervezetek között történő oldalirányú átigazolás, amely esetben 10-100% között a felek megállapodhatnak. A lefelé történő átigazolásnál minden átigazolási időszakban, a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a táblázatban feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum 10%-a minden esetben kötelezően fizetendő.

  1. § (3) n) 2e)

Az átvevő sportszervezet a megállapodás szerinti összeget az átigazolás előtt banki átutalással köteles teljesíteni az átadó sportszervezetnek. Az átigazoláshoz szükséges okiratokkal (átigazoló lap, működési költségtérítésre vonatkozó számla, szükség esetén a megkötött megállapodás, lakcím, iskolai és munkáltatói igazolások) együtt a pénzmozgás megtörténtének igazolását is be kell nyújtania az MLSZ illetékes szervéhez, ennek hiányában – amennyiben a NYIÁSZ eltérően nem rendelkezik – a labdarúgó nem igazolható át.

  1. § (3) n) 2f)

A két sportszervezet utánpótlás működési költségtérítés megállapodás szerinti vagy a táblázat szerinti összegének meg nem fizetése esetén a labdarúgó nem igazolható át!!!!

  1. § (3) n) 2h)

Amennyiben a jogosult sportszervezet (vagy annak a labdarúgó szakosztálya) megszűnt, vagy a működési költségtérítés fizetésének esedékessé válásakor nem tagja az MLSZ-nek, vagy saját hibájából (visszalépés vagy kizárás) nem tud versenyzési lehetőséget biztosítani a labdarúgónak, vagy nem fordul MLSZ IVB felé, úgy a táblázatban foglalt működési költségtérítés megfizetésének kötelezettsége megszűnik.

 


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok