Átigazolási tudnivalók 2018/2019 Nyár

2018. július. 05., 10:16   |    

Átigazolási tudnivalók 2018/2019 Nyár

1.      Az Igazolások, Átigazolások és a versenyengedély kérelem, csak elektronikus úton, az IFA rendszeren keresztül feltöltve kerülhet benyújtásra, papír alapon a továbbiakban semmit nem áll módunkban elfogadni!

2.      Az IFA-rendszeren keresztül beadott kérelmek feldolgozását beadás szerint, a legrégebbitől kezdjük és sorrendben haladunk.

A megyei profi kluboknak (BFC Siófok, Kaposvári Labdarúgó Kft) prioritása van. További kivétel nincs.

3.      A kérelmek átfutási ideje átigazolási időszakban 8 nap, időszakon kívül 5 nap. Elképzelhető, hogy hamarabb is elkészülnek a papírok a kevésbé kritikus időszakokban, de előzetesen a megadott határidőkkel számoljanak. Kérjük, hogy tartsák szem előtt az adott korosztályos bajnokságok rajtjait, s időben adják be a kérelmeket!

4.      Az átigazolási időszakban az ügyintéző kollégák a kérelmek hatékony feldolgozása érdekében telefonon csak korlátozottan – ügyfélfogadási időben - érhetőek el, ezt kérjük, tartsák szem előtt. IFA-val kapcsolatos kérdéseiket a rendszeren belül a HelpDesken tegyék fel, míg a NYIÁSZ-szal kapcsolatban e-mailen keresztül keressék az illetékeseket!

5.      Ügyfélfogadás:

Normál időszak

Hétfő              13.00-16.00

Kedd              09.00-12.00

Szerda             SZÜNNAP

Csütörtök        13.00-16.00

Péntek             09.00-12.00

Nyári átigazolási időszak (július 1-től - július 31. között)

Hétfő              13.00-16.00

Kedd              09.00-12.00

Szerda             09.00-12.00

Csütörtök        13.00-16.00

Péntek             09.00-12.00

Augusztus 1.-től visszatérünk a normál időszakra vonatkozó ügyfélfogadásra!

Kérjük az egyesületek képviselőit, hogy az ügyfélfogadási rendet betartani szíveskedjenek!

6.      Kérjük, hogy az IFA rendszerből sablonként is letölthető, illetve a Megyei honlapon a Letölthető dokumentumok/Igazolás, Átigazolás formanyomtatványok, vagy a hatályos NYIÁSZ mellékletében szereplő igazolási- és átigazolási lapokat használják a kérelmek benyújtására, mert az ezektől eltérő - régi formátumú - nyomtatványokon benyújtott kérelmeket el kell utasítanunk!

NYIÁSZ 21.§ (1) c.)

Az átigazolási lap (kérelem) a kiállítás (aláírás) időpontjától számított 30 napig érvényes, és ennek figyelembe vételével kell feltölteni is a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerbe. Ebből adódóan a hiányos kérelem hiánypótlására is csak az érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül. A dokumentumok megfelelő időben való feltöltése a sportszervezetek kötelessége.

NYIÁSZ 21.§ (1) d.)

Az átigazolási eljárás akkor indulhat el, ha a vonatkozó adatok mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben a valóságnak megfelelően kitöltésre kerültek, és az ezen adatokat is tartalmazó igazoló lapot a sportszervezet hiánytalanul (aláírással és pecséttel ellátva) feltöltötte a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerbe az átigazoló lap érvényességi idején belül (21. § (1) bekezdés c) pont alapján). Amennyiben valamely melléklet hiányzik, az átigazoló szerv hiánypótlásra szólítja fel a sportszervezetet. A benyújtás időpontja a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben a kérelem lezárásának időpontja (időbélyege). A benyújtás határideje az MLSZ által mindenkor meghatározott átigazolási időszak vége, figyelembe véve a 21. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt rendelkezéseket.

7. Átigazolási időszak:     

2018-19 évi Nyári Átigazolási időszak

Felnőtt, U-6-19, ÖF, Old boys, Veterán korosztályok 

2018. július 1. - 31. éjfélig

(minden felnőtt korú labdarúgó szabadon igazolható.)

Az UP korú, 1999.01.01. és később született labdarúgók átigazolása esetén a NYIÁSZ-ban meghatározott működési költségtérítés megfizetése, és az ezzel kapcsolatos dokumentumok feltöltése az IFA rendszerben kötelező. (átigazoló lapot az átadó egyesülettel nem kell aláíratni, valamint az átigazolást az IFA rendszerben jóváhagyatni)

2018. augusztus 1.- 31. éjfélig

(amennyiben az átadó egyesület hozzájárul az átigazoláshoz) Az UP korú labdarúgók 1999.01.01. és később született labdarúgók átigazolása esetén a NYIÁSZ-ban meghatározott működési költségtérítés megfizetése, és az ezzel kapcsolatos dokumentumok feltöltése az IFA rendszerben kötelező.

2018. szeptember 1.-30. éjfélig

(oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van) Az UP korú labdarúgók 1999.01.01. és később született labdarúgók átigazolása esetén a NYIÁSZ-ban meghatározott működési költségtérítés megfizetése, és az ezzel kapcsolatos dokumentumok feltöltése az IFA rendszerben kötelező.

8.      Fényképek:

Versenyengedélyt csak abban az esetben tudunk kiadni, ha a játékos fényképe érvényes (fekete-fehér, vagy a lejárt képpel megegyező képet nem fogadunk el). A versenyengedély kérelmek benyújtása előtt célszerű a fényképek érvényességi idejét leellenőrizni.

9.      Az átigazolási időszakon kívül igazolható:  

a)    Aki, ha 17 éves elmúlt, és 12 hónapja nem lépett pályára, ha 17 év alatti, és 6 hónapja nem lépett pályára.

b)    Akiknek csapata megszűnt, visszalépett vagy kizárták a bajnokságból.  A különleges átigazolásra is alkalmazni kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket (beleértve a működési költségtérítés megfizetését) azzal, hogy az átadó sportszervezet hozzájárulása nem szükséges az UP korú labdarúgó átigazolásához és a labdarúgó utolsó pályára lépésétől számított 2 éven túl nem lehet a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket érvényesíteni.

c)    Aki első éves nappali tagozatos felsőfokú intézmény hallgatója, a felvétel évében október 10-ig átigazolhatók az intézmény csapatába A Nyári Átigazolási időszakban érvényes Működési Költségtérítés alkalmazását a NYIÁSZ tartalmazza, amely az utánpótlás korosztályra (B táblázat) érvényes.   Figyelem! Az utánpótlás korú játékosok régión kívüli átigazolásával kapcsolatos szabályokat és a Működési Költségtérítés megfizetésének módját a hatályos NYIÁSZ 13.§.(3) n./ tartalmazza!  

10. További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban ITT találhatók!

 


További hírek

Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Általános
Magyar Kupa fordulók

2024-03-26 13:39:41

Magyar Kupa fordulók

Általános
Gyermekvédelem a labdarúgásban

2024-02-29 13:04:53

Gyermekvédelem a labdarúgásban

Általános
Futsal Vármegyei Döntő 2024

2024-02-29 08:46:56

Futsal Vármegyei Döntő 2024

Szponzorok