Elhunyt Csapó Ferenc

2022. szeptember. 25., 10:57   |    

Elhunyt Csapó Ferenc

A hivatalos gyászjelentés szerint nyolcvankét éves korában meghalt Csapó Ferenc balatonföldvári lakos.
 
Akik valaha is megfordultak a helyi futballpálya környékén, azok jól tudják, hogy Ő volt az a sportember, akit mindenki „Csapóferi”-ként ismert, és tisztelt. Történetesen nem a cseleiről, vagy a lövéseiről volt nevezetes, mert aktív labdarúgóként nem adatott meg számára sikeres pályafutás. Ő játékvezetőként a síp nagymestere volt, akinek mind a játékosok, mind a nézők előtt komoly tekintélye volt, függetlenül attól, hogy döntései éppen kinek tetszettek, vagy kinek nem. A sportág megszállottja volt, a hétvége számára egyet jelentett a bíráskodással. Harmincöt éven keresztül beutazta Somogy megyét, megyei I.-es és megye II.-es meccseket kapott főleg, de alacsonyabb osztályban is szívesen „fújt”, mi több a legendás Fesztiválban rendezett kispályás bajnokságban is állandó fellépő volt. Amikor visszavonult, csak a sípjától köszönt el, de rendszeres résztvevője volt a hazai földvári mérkőzéseknek. Övé volt az 1-es számú „Rendező” felíratú sárga mellény, melyben a pálya széléről jól érthetően, és igen gyakran osztotta meg tapasztalatait mind a volt kollégáival, mind a labdát kergető fiatalsággal.
 
Távozásával egy legendával lettünk szegényebbek, akinek a földvári futball jelent, vagy jelentett valamit, annak meggyőződésem szerint Csapó Feri is felejthetetlen emlék marad.
 
Tisztelgünk a gazdag pályafutás, a szerethető ember előtt, amit szeptember 26-án 11,00 órakor személyesen is megtehetünk a régi temetőben.
 
Nyugodj békében Feri, találkozunk az égi futballpályákon.

További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok