Felkészültek a játékvezetők a tavaszi szezonra

2018. február. 15., 13:49   |    

Felkészültek a játékvezetők a tavaszi szezonra

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága, az elmúlt hétvégén szombaton tartotta, hagyományos évnyitó frissítő kurzusát.

Az egész napos program keretében felfrissítették az elmúlt időszak szabályváltozásait, áttekintették az őszi szezon tapasztalatait. A szakmai program végén pedig a résztvevő játékvezetők és ellenőrök számot adtak elméleti tudásukról. A nap zárásaként, az Igazgatóság jóvoltából kulturális programra voltak hivatalosak a résztvevők.

                                                                                                      

A nap Fodor Gyula JB elnök köszöntőjével kezdődött, majd átadták azoknak az elismeréseket, akik a játékvezetői bálban ezt nem tudták átvenni. Így köszöntötték Perusza Balázst (5 éves működés), Györkő Bélát (15 éves működés) és Takács Zoltánt (20 éves működés) melyért elismerést vehettek át.

A program szerint Nemes Nándor az MLSZ SMI Igazgatója foglalta össze az ősz tapasztalatait és látta el iránymutatással a tavaszi szezonra a játékvezetőket. Ezután 2 db POLAR óra került átadásra, melyet Németh Dóra és Páhoki Zsolt vehetett át, így könnyítve meg felkészülésüket a következő időszak feladataira. Az Igazgatóság kezdeményezésére és finanszírozásában az országban egyedülálló módon beszerzésre került 1 db kommunikációs szett, melyet első ízben somogy megyében tesztelhetnek le a játékvezetők amatőr osztályú mérkőzésen. A készülék gyakorlati kipróbálásával, a tapasztalatok összegzésével, az Igazgatóság - a Játékvezetői Bizottsággal egyetértésben - Posza Zsoltot bízta meg.

A szakmai programok között először az előkészítői és talent csoport őszi teljesítményéről és a tavaszi feladatokról kaptak tájékoztatót a résztvevők, majd a megyei I.osztály 11-15.fordulójában történt érdekesebb eseteket értékelték ki a jelenlevők. Nagy hangsúlyt helyeztek a nyáron bekövetkezett jelentősebb szabályváltozások ismételt felelevenítésére, kitérve az ezzel kapcsolatos őszi tapasztalatokra is. A délutáni programok között szó esett a játék újraindításának eseteiről, a nyilvánvaló gólhelyzetek és ígéretes akciókkal kapcsolatos ítélkezési és fegyelmezési szituációkról, valamint a súlyos szabálytalanságok és az erőszakos cselekedetekkel kapcsolatos video jeleneteket is megtekintettek és kielemeztek a játékvezetők. Az utolsó előadásban keretében pedig a mérkőzésre való felkészülés lépéseit beszélték át, a küldés megkapásától a mérkőzés kezdetéig.


A szakmai program zárásaként több csoportban írásbeli felmérésen, szakmai felkészültségükről adtak számot a játékvezetők. A fizikai felmérőre március 15-én kerül majd sor Kaposváron.


Az MLSZ SMI jóvoltából, a résztvevők a nap zárásaként kulturális programon vehettek részt. A kaposvári Csiky Gergely Színház művészeinek tolmácsolásában tekinthették meg Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli előadását. A színdarab egy játékvezetői öltözőbe enged betekintést. A színdarab népszerűségét jelzi, hogy már több megyében is megtekinthették a játékvezetők, így Veszprém és Fejér megyében is, valamint a közeljövőben Vas és Győr-Sopron-Moson megye játékvezetői is láthatják majd. 

 

 


További hírek

Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Általános
Magyar Kupa fordulók

2024-03-26 13:39:41

Magyar Kupa fordulók

Szponzorok