Jótékonykodtak a Somogy vármegyei labdarúgó játékvezetők

2023. december. 12., 08:30   |    

Jótékonykodtak a Somogy vármegyei labdarúgó játékvezetők

Karácsony közeledtével, első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal gyűlt össze 2023. december 8-án (pénteken) a Somogy vármegyében működő labdarúgó játékvezetők közössége.

A sporikat a jó szándék vezérelte, és felhívásunkra ki-ki a maga lehetőségeihez mérten hozott vagy juttatott el adományokat összejövetelünkre. Erre az estére invitáltuk körünkbe Bacza Barbarát, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári vezetőjét, akinek közösen nyújtottuk át ajándékainkat néhány gondolat, jó szó kíséretében.

Az adományok többsége tartós élelmiszer, de rengeteg játék, és több zsáknyi ruhanemű is átadásra került.

A jószívű sportemberek összekötötték a jótékonykodást egy évzáró, csapatépítő találkozóval, mivel év közben kevés olyan alkalom van, amikor nem hivatalosan – meccsen kívül -  találkozhatnak egymással.

Kiss Szabolcs a játékvezető bizottság elnökségének tagja bevezetőjében elmondta: Nem túl népszerű és nem is egyszerű hivatás az, amit választottunk maguknak, de biztos vagyok benne, hogy mindenki a legjobb tudása szerint igyekszik hétvégente megfelelni a pályán.

Kollégáink, a családjuktól veszik el az időt minden alkalommal, amikor hétről-hétre magukra öltik címeres játékvezetői mezüket, sportcipőt húznak lábukra, sípot vesznek kezükbe és kivezetik a csapatokat a „zöld gyepre”. Legtöbben mégis csak azt látják bennük, hogy „elrontják a csapatok és a szurkolók hétvégéjét”. Az adakozás nemes szándéka mellett az is célja volt a kezdeményezésüknek, hogy megmutassuk; a pályán kívül is emberek vagyunk!

A bevezetőt követően Németh Dóra szintén a játékvezető bizottság elnökségének tagja folytatta: Bacza Barbarával, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári vezetőjével szinte napi munkakapcsolatba állunk. Ám Barbara a játékvezetőkkel régmúltra visszatekintő ismeretségre is szert tett, hiszen egy Kaposváron megrendezett országos esemény alkalmával, egyik fő támogatóként ismerkedett meg a somogyi sípmesterekkel. Barbara személye biztosíték, hogy adományaink jó helyre kerülnek és nemes célokat szolgálnak.

Ezt követően Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári vezetője, megköszönte a sok-sok adományt és rámutatott: Örömmel tettem eleget Dóriék meghívásának és jöttem el Somogy vármegye játékvezetői közé. Nagyon sokan keresnek bennünket és az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet ne csak ünnepekkor, de egész évben hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak.


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok