Küldöttválasztó közgyűlés

2022. július. 22., 13:01   |    

Küldöttválasztó közgyűlés

Tárgy: „Küldöttválasztó közgyűlés

Tisztelt/Kedves Elnök Úr/Úrhölgy/Asszony!

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága a Küldöttválasztó közgyűlését:

  1. augusztus 10-én szerdán 16 órakor tartja.

Helyszín: 7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 1.  – Somogy Megyei Kormányhivatal 3. emeleti előadóterme (346-os terem)

A bejárat a Nagy Imre tér (Együd Árpád Kulturális Központ) felől van, nem a Széchenyi tér felől, és a portán azt kérdezhetik, hogy milyen rendezvényre (MLSZ elég) és melyik egyesület képviseletében érkezik a résztvevő.

A küldöttválasztással kapcsolatban a legfontosabb tudnivalók (MLSZ Alapszabály):  

  1. § A küldöttek választási rendje, a Küldöttközgyűlésen szavazásra jogosult küldöttek

(1) Az MLSZ Küldöttközgyűlésen résztvevő küldöttek megválasztásán szavazati joggal rendelkezik a sportszervezet bíróságon bejegyzett törvényes képviselője, illetve a sportiskola igazgatója, a diáksportkör elnöke, az alapítvány törvényes képviselője.

(2)  Az MLSZ küldöttek választásának rendje: Minden tagszervezet 1 (egy) szavazattal rendelkezik, beleértve azokat a sportszervezeteket is, amelyek különböző versenyrendszerekben több csapatot is indítanak. Ilyen esetben a (3) pont szerinti sorrendben legmagasabb osztályban szereplő csapat a mérvadó. A küldöttre javaslatot írásban a választási ülést megelőzően legalább 2 (kettő) nappal, illetve szóban a választási ülésen tehet a sportszervezet. A választási ülésen a szavazás mindig nyílt. Az a személy tekinthető megválasztott Küldöttnek, aki a legtöbb szavazatot kapta és a jelenlévő sportszervezetek szavazatainak több mint 50%-át megszerezte. Amennyiben a szavazás után nem állapítható meg a küldött személye, akkor a be nem töltött küldötti helyre vonatkozóan újabb szavazást kell tartani, a nem megfelelő számú szavazatot elért küldött jelöltek között mindaddig, amíg a küldötti helyek betöltése nem történik meg.

  1. a) A küldöttválasztási eljárást (továbbiakban: küldöttválasztás) a (3) e) pontban nevesített bajnokságokban résztvevő sportszervezetek részére a megyei igazgatóságok bonyolítják le. b) A (3) a), b), c) és d) pontban nevesített bajnokságokban résztvevő sportszervezetek küldötteinek megválasztását az MLSZ Versenyszervezési Osztálya bonyolítja le.
  2. c) A küldöttválasztást minden bajnoki évben legkésőbb szeptember 30-ig kell lebonyolítani az a) és b) pontban foglaltak szerint, amiről jegyzőkönyvet kell készíteni.
  3. d) A Küldöttválasztási ülés időpontjáról a meghívókat a küldöttválasztás előtt legalább 15 (tizenöt) nappal ki kell küldeni a sportszervezeteknek levélben vagy elektronikus úton. A Küldöttválasztási ülés a megjelent sportszervezetek számára tekintet nélkül határozatképes.
  4. e) A megválasztott küldöttek mandátumát 8 (nyolc) napon belül a választásról szóló hitelesített jegyzőkönyv MLSZ Főtitkárának való megküldésével kell igazolni.
  5. f) Az a)-e) pontok szerint megválasztott küldötti mandátuma a következő bajnoki évre megválasztandó küldött megválasztásáig – szól.

Kaposvár, 2022. július 21.

 

Tisztelettel:

 

Nemes Nándor

MLSZ SMI igazgató

 


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok