Labdarúgó játékvezetők évzáró-évnyitó gálája (2019) Somogy megyében

2019. február. 04., 15:58   |    

Labdarúgó játékvezetők évzáró-évnyitó gálája (2019) Somogy megyében

A hagyományokhoz híven idén is január utolsó szombatján került megrendezésre, a Somogy megyében működő labdarúgó játékvezetők évzáró-évnyitó gálája. A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága és Játékvezető Bizottsága által szervezett rendezvényen közel 200 fő vett részt. A megyében működő játékvezetők, és hozzátartozóik évente egy alkalommal találkoznak ekkora körben, ahol a jó hangulat mellett, az előző év kiértékelése, és az elismerések átadása kap főszerepet.

A köszöntők, és évértékelők után, az est díszvendége Móring József Attila országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés jegyzője, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Társadalmi Elnökségének tagja, Nemes Nándor a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatója valamint, Fodor Gyula a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Játékvezető Bizottságának elnöke adták át a díjakat. Elsőként a jubiláló sípmesterek vehettek át elismerést munkájukért. 5 éve működik játékvezetőként: Hortobágyi Roland, Kozma József, László József, Meggyesi Tamás, Schlégl László, Takács Márton. 10 éve működik játékvezetőként: Izsák János József.  15 éve játékvezető: Godina József, Kiss Szabolcs, Nagy József, Pankász Róbert, Sütő Zoltán. 20 éve játékvezető: Keszericze László. 30 éve játékvezető: Böröczi Zoltán és Fodros Lajos. 1984-ben vizsgázott, azaz 35 éve aktív játékvezető: Szakács Gábor. 60 évvel ezelőtt tett sikeres játékvezetői vizsgát, Szilvási József, volt FIFA játékvezető, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Játékvezető Bizottságának örökös, tiszteletbeli elnöke.

Az újoncokat önzetlenül segítő munkájáért Böröczi Zoltán, míg a társadalmi munkákban folyamatos szerepvállalásért Ballér László, és Golubics Zoltán kapott elismerést. Különdíjban részesült Németh Dóra, aki 2018-ban a legjobb somogyi női játékvezető lett, és letette névjegyét Somogy megye sporttörténelmében azzal, hogy nőként első, aki megyénkben I. osztályú mérkőzéseket vezet.

Legjobb megye II. osztályú asszisztens az ellenőrök értékelései alapján 2018. évben: Zsiborás Attila, míg a legjobb megye I. osztályú asszisztens az összesített eredmények szerint: Tóth Kamilla. A Somogy megyei II. osztály legjobb játékvezetője: Benke Péter. A legrangosabb díj tulajdonosa, azaz Somogy megye legjobb megye I. osztályú játékvezetője: Posza Zsolt. A címvédésnek köszönhetően, a Carinia Vándordíjat is ismét Posza Zsolt vehette át. Az átadó a díjak kiosztásával még nem ért véget, hiszen Nemes Nándor igazgató úr újabb játékvezetői kommunikációs szettet adott át – immáron a másodikat, Cservölgyi Szilárd játékvezetőnek, segítve ezzel a játékvezetők munkáját. (Az elsőt, 2018-ban Posza Zsolt kapta.)

A vacsora előtt és után nívós programok, és fellépők emelték a gálaest színvonalát. A rendezvény folyamán kiváló zenekar gondoskodott a hangulatról, melynek tagjai hajnalig húzták a talpalávalót, hogy a sporik ne csak a zöld gyepen, hanem a táncparketten is jól érezhessék magukat. A meglepetésműsor, és meglepetésdíjak is sokaknak csaltak mosolyt az arcukra, és a tombolasorsolás alkalmával is klassz nyeremények találtak gazdára.

Bízunk benne, hogy jövőre legalább ilyen, vagy még emlékezetesebb játékvezetői bált rendezhetünk.


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok