MAVONT TORNA

2017. december. 04., 12:05   |    

MAVONT TORNA

LEZAJLOTT A MEGYEI VÁLOGATOTTAK DÉL-KÖZÉP DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS TORNÁJA SZÉKESFEHÉRVÁRON, BUDAPEST, BARANYA, TOLNA, FEJÉR ÉS SOMOGY MEGYE RÉSZVÉTELÉVEL

Második helyen végzett megyénk válogatottja
Székesfehérvár adott otthont a 4. Amatőr Válogatottak országos nagypályás torna selejtezőcsoportjának, melyen öt megye együttese vett részt. A Fejér, Baranya, Tolna, Somogy és a Főváros legjobbjaiból álló válogatottak kétnapos versengésében, megyénk együttese az előkelő második helyet szerezte meg, mely megfelelt a kialakult erőviszonyoknak A tornagyőzelem –egyben az országos döntőbe jutás – Tolna megyének sikerült a látottak alapján teljesen megérdemelten.

A tornán megyénk csapata a következő eredményeket érte el:

Budapest-Somogy 1-3 (0-2)
Somogy: Bagi-Derdák, Kovács N, Kovács B, Zsibrik-Yondo, Sarkanti-Mester (Kaveczki 44.p.), Horváth M, Kuti-Turós V. Edző: Vida András
Az első percekben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de gól nem született. A 8.percben megszerezte a vezetést a somogyi gárda. Sarkanti jobb oldalról az alapvonal közeléből adott középre, az érkező Horváth Milán 8 méterről a kapu közepébe fejelt. A húszadik percben megduplázta előnyét megyénk válogatottja. Horváth Milán nagyszerű labdával ugratta ki Mestert a jobb oldalon, aki pár lépés után mintegy 15 méterről lapos lövéssel célozta meg a fővárosiak kapuját. A labda a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba. A szünetben az ellenfél többet is cserélt, igyekeztek felpörgetni a játékot. Ebben az időszakban kicsit többet birtokolták a labdát, de helyzetig csak elvétve jutottak el. A nagyobb lehetőségek a somogyiak előtt adódott, így ha jól használják ki a kontra játék adta lehetőségeket, akkor hamar eldönthették volna a mérkőzést. A vége előtt 7 perccel aztán meg is jött a harmadik találat. Yondo Yvan parádés labdával szöktette Horváth Milánt, aki lefutotta védőjét, majd a kifutó kapus felett 16 méterről kissé jobbról a kapu közepébe emelt. A vége előtt 2 perccel a fővárosiak szépítettek, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A végig jó csapatmunkát mutató és taktikailag fegyelmezett csapatunk megérdemelt sikert aratott.
Vida András: Az első perctől kezdve szervezett és jó játékkal rukkoltunk elő. A helyzetkihasználásunk megfelelő volt, így magabiztos győzelmet arattunk Budapest válogatottja ellen.

Somogy-Fejér 1-1 (0-0)
Somogy: Babina-Neubauer, Kovács N. (Mester 45.p.), Kovács B. (Yondo 42.p.), Balogh B-Pretz, Kaveczki –Kuti (Sarkanti 31.p.). Horváth M. (Derdák 31.p.), Schütz D. (Zsibrik 48.p.)-Turós. Edző: Vida András
Az előző mérkőzéssel a lábában lépett pályára a válogatottunk. A frissebb ellenfél ennek megfelelően többet birtokolta a labdát, a somogyiak inkább kontratámadásokkal próbálkoztak. Az első félidőben itt is-ott is feljegyezhettünk pár helyzetet, de gól nem esett. A szünetben mindkét oldalon frissítettek az edzők. A mérkőzés 40.percében egy szép támadás végén a Fejér megyei válogatott szerzett vezetést. A somogyiak ismét cseréltek, bátrabban támadtak az egyenlítő gól megszerzése érdekében. Az 51.percben Zsibrik balról adott középre az alapvonal közeléből, melyre a legjobb pillanatban Sarkanti érkezett és 14 méterről középről a jobb sarok felé lőtt, a labda a jobb kapufa tövéről szerencsénkre ismét befelé pattant. A hajrában mindkét oldalon volt lehetőség, de a meccslabda a somogyiaké volt, de Turós Viktor nagy helyzetben nem hozott jó döntést, így kimaradt a lehetőség. A vége 1-1, mely megfelelt a játék képének. 
Vida András: Igazságos döntetlen született. Az első félidőben a Fejér megyei válogatott dominált, viszont a második félidőben - főként a cseréknek köszönhetően - sikerült átvennünk a játék irányítását és a végén, kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. Ezen a mérkőzés is koncentráltan szervezetten és jól játszott a csapat.

Tolna-Somogy 1-0 (0-0)
Somogy:
Bagi-Derdák, Kovács N, Kovács B, Zsibrik-Horváth M. (Neubauer 46.p.), Yondo, Mester, Sarkanti (Kaveczki 50.p.), Kuti R. (Balogh B. 31.p.)-Turós. Edző: Vida András
Küzdelmes, olykor paprikás hangulatú mérkőzést vívott a két csapat. Mindkét gárda veretlenül vette az első két mérkőzést, így komoly téttel bírt a mérkőzés. Az első félidőben kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de gól nem született. Fordulás után rákapcsoltak a tolnaiak, több lehetőségük is akadt a somogyi kapu előtt, de ezek rendre kimaradtak. Megyénk csapata ezúttal főként a védekezésre koncentrált, így igazi nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani a tolnai kapu előtt. A védekezés egészen az 50.percig jól működött, ekkor a büntetőterületünkön pattogó labdát többen is kivághatták volna, ez nem sikerült, így a tolnaiak támadója Kiss Patrik 10 méterről bevette a kapunkat. A végjátékban mindent egy lapra tettünk fel, de az egyenlítés nem jött össze.
Vida András: Ezen a mérkőzésen a Tolna megyei válogatott elsősorban akaratban és agresszivitásban  nőtt fölénk. A helyzetek alapján az egygólos győzelmük megérdemelt volt.

 

Somogy-Baranya 1-1 (0-0)
Somogy: Babina-Neubauer, Kaveczki, Kovács B. (Sarkanti 31.p.), Balogh B-Derdák (Turós 31.p.), Tóth D, Kuti R. (Zsibrik 50.p.), Pretz, Schütz-Mester (Horváth M. 31.p.). Edző: Vida András
A torna utolsó mérkőzését a somogyiak kezdték jobban, Balogh Botond fejese utat is talált a baranyaiak kapujába, de a játékvezető les címén nem adta meg a találatot. Ezután feljött az ellenfél, így kiegyenlített játékkal telt el az első félidő. A fordulás után sokáig nem történt említésre méltó esemény. Az 50.percben kissé váratlanul megszerezte a vezetést a baranyai alakulat. Ekkor egy kapu előtti kavarodás után a 10 méterről érkező lövést még védte Babina Erik, de a kipattanó utáni lövésnél már tehetetlennek bizonyult. Csapatunk nem adta fel és az utolsó erőtartalékokat is mozgósította a döntetlen elérése érdekében. Több helyzetünk is akadt, majd az 57.percben Horváth Milán nyargalt el a jobb oldalon, lefutotta a védőjét, majd betört a büntetőterületen belülre, ahol csak szabálytalanul tudta megállítani az ellenfél kapusa. A játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt némi szerencsével Turós Viktor értékesítette, amivel sikerült döntetlenre menteni a találkozót. A látottak alapján igazságos eredmény született.
Vida András: Döntetlen szagú mérkőzést játszottunk a Baranya megyei csapattal. A játék képe alapján a döntetlen reális, de egy kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. A második hely dicséretes eredmény a csapat részéről.

A tornát összegezve: Azt gondolom, hogy egy jól szervezett tornán vettünk részt, a srácok mindkét nap kihozták magukból a maximumot, megvoltam elégedve a teljesítményükkel. Az első helyet sajnos nem tudtuk megszerezni, de a második hellyel sem kell szégyenkeznünk. Gratulálok minden játékosnak, aki résztvett a tornán, illetve köszönöm csapatok vezetőinek, hogy biztosították a játékosok részvételét a csapatban. Megköszönnénk lelkes szurkolóinknak - kiemelve a balatonendrédi fanatikusokat - a kitartó szurkolást.

A torna végeredménye: 1. Tolna megye 10 pont, 2. Somogy megye 5 pont, 3. Budapest 4 pont, 4. Fejér megye 4 pont, 5. Baranya megye 2 pont.

Somogy megye válogatottja: Bagi Bernát (Balatoni Vasas), Babina Erik (Balatonkeresztúr) kapusok-Kovács Bálint (Balatonendréd), Neubauer Attila (Balatonlelle), Derdák Szilveszter (Balatoni Vasas), Balogh Botond (Balatonlelle), Kaveczki Balázs (Tab), Zsibrik Tamás (Karád), Kovács Norbert (Balatoni Vasas), Sarkanti Márk (Balatoni Vasas), Yondo Yvan (Balatoni Vasas), Pretz Gábor (Tab), Schütz Dániel (Balatoni Vasas), Tóth Dániel (Balatoni Vasas), Kuti Richárd (Somogysárd), Horváth Milán (Balatonkeresztúr), Turós Viktor (Balatoni Vasas), Mester Gellért (Balatoni Vasas)-mezőnyjátékosok. Edző: Vida András, Csapatvezető: Böröczi Zoltán. Megyénk játékvezetői a tornán: Hegyi Attila, Dancs Dániel

 


További hírek

Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Általános
Magyar Kupa fordulók

2024-03-26 13:39:41

Magyar Kupa fordulók

Szponzorok