MLSZ Somogy Vármegyei Igazgatósága Küldöttválasztó Közgyűlést, valamint Liga és időpontegyeztető értekezletet tartott összevontan

2023. augusztus. 15., 15:34   |    

MLSZ Somogy Vármegyei Igazgatósága Küldöttválasztó Közgyűlést, valamint Liga és időpontegyeztető értekezletet tartott összevontan

Az MLSZ Somogy Vármegyei Igazgatósága (MLSZ SVI) 2023. augusztus 10-én megtartotta két fontos rendezvényét, mely a 2023/2024-es szezonkezdéshez kapcsolódik: Küldöttválasztó Közgyűlést, valamint Liga és időpontegyeztető értekezletet tartott összevontan.

A Somogy vármegyei küldöttek: Szita Károly és Dr Neszményi Zsolt egyhangú szavazással kerültek megválasztásra.

Nagyarányú egyesületi részvétel mellett zajlott a Liga és időpontegyeztető értekezlet, így sikeresnek mondható a személyes egyeztetésen alapuló, fizetési kötelezettség nélküli időpont módosítás, mérkőzéshalasztás. A nyári nevezési és átigazolási időszak tapasztalataival kapcsolatosan kaptak összefoglalót a megjelent képviselők, valamint a 2023/2024-es szezonra vonatkozóan is nagyon sok témát érintettek az igazgatóság munkatársai. Többek között elhangzott ismertető a 2019-ben az egyesületek részére kiadott defibrillátor készülékek aktuális szervízeléséről, a Díjfizetési Rend változásairól, a tervezett futsal bajnokság és torna előkészületeiről, az egyesületeket érintő rendezői kérdésekről (idei szezontól a vendég csapat számára is kötelező 1-3 fő rendező biztosítása az idegenbeli mérkőzéseken).

Dr Jámbor Anett vármegyei sport főorvos asszony tartott előadást a vármegyei sportorvoslás helyzetéről, az orvosi vizsgálatok menetéről, ahhoz szükséges feltételekről.  

Major Gábor MLSZ SVI Versenybizottsági tag a „C” szintű klubok tapasztalatait ismertette az utánpótláskorú játékosok helyzetéről, valamint a „C” és „D” szintű egyesületek együttműködési lehetőségeit vázolta fel.

„Elérkezett a TISZTELET ideje!” Az UEFA, kiindulva az elmúlt szezon tapasztalataiból, sokkal jobban szankcionálja majd a csapatvezetők által a játékvezető(k) irányába elkövetett sportszerűtlenségeket. Ezzel kapcsolatosan került sor egy prezentációra, melyből kiderül, hogy piros lapot kell felmutatni a csapatvezetőnek, ha elhagyja a technikai zónáját, s annak környezetét és megsérti a játékvezetőt vagy valamelyik asszisztensét. Ha ingerülten vagy provokatív módon lép fel, akkor is ki kell állítani.

Az egyesületek képviselőinek jelentlétében, Őszi Ádám (Mediaworks Hungary Zrt) közreműködésével kisorsolásra kerültek a Magyar Kupa vármegyei selejtező következő őszi fordulójának párosításai:

Magyar Kupa Somogy Vármegyei selejtező 2. fordulója

            Hazai                                   Vendég

    Kaposmérői SE                           Csurgói TK

    Mezőcsokonya SE                       Balatonkeresztúr KSK

    Kaposfüred SC                           Balatonlelle SE

    Juta SE                                     Tabi VSC

    Balatoni VASAS SE                     Somogysárdi SE

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal elindult egy kezdeményezés az MLSZ SVI Társadalmi Elnökségének javaslatára, miszerint a vármegyei amatőr fociban több évtizede kiemelkedő szakmai munka elismeréseként emlékplakettet ad át az igazgatóság. Az idei évben Fonyódi Tibor, a Nágocs SE elnöke érdemelte ki az elismerést.

Valamint a már megszokott módon, a megjelent egyesületek részére támogatásként szakkönyvek, illetve ADIDAS labdák kerültek átadásra.


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok