Somogy megye csapata nyerte a regionális leány U16 labdarúgó tornát

2019. június. 18., 09:27   |    

Somogy megye csapata nyerte a regionális leány U16 labdarúgó tornát

Az elmúlt évben került először megrendezésre, a régiós megyei leány utánpótlás labdarúgó válogatottak tornája. A jól sikerült bemutatkozás után ezúttal az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának szervezésében, Kaposváron került sor a megmérettetésre.

A szervezők invitálását végül négy megye csapata fogadta el, de a tornán végül Bács-Kiskun, Fejér és a rendező Somogy megye válogatottjai léptek pályára. A három résztvevő gárda körmérkőzéses formában döntötték el a helyezések sorsát. A kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján kiváló körülmények fogadták a csapatokat. Az időjárás is megkegyelmezett a lányoknak – és bár meleg volt, de a kellemesen fújdogáló szellő és megjelenő felhők elviselhetővé tették a forróságot.   

A torna mérkőzései:
Somogy Megye - Bács-Kiskun Megye 3-0 (1-0)
V.: Golubics Z. (Vida R, Szabó L.)
G.: Kiss R. 2, Niklovics R.

Az első félidőben magához ragadta a kezdeményezést a somogyi gárda és jogosan szerzett előnyt a félidő közepén. Ezután kiegyenlített játék következett, majd a félidő derekán két gyors góllal végleg eldöntötte a pontok sorsát a rendező gárda.

Bács-Kiskun Megye - Fejér Megye 2-2 (2-1)
V.: Meggyesi T. (Vida R, Szabó L.)
G.: Faragó F. 2. ill. Koczka D, Szekeres B.

A mérkőzésen felváltva kerültek veszélybe a kapuk. A vezetést mindkét alkalommal a Bács-Kiskun megyei válogatott szerezte meg, de ellenfelüknek mindkétszer sikerült az egyenlítés, így igazságos döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Somogy Megye - Fejér Megye 1-1 (1-1)
V.: Golubics Z. (Vida R, Szabó L.)
G.: Kiss R. ill. Bálint K.

A torna utolsó mérkőzésének végeredménye már a 15. percben kialakult. Bár a csapatok továbbra is becsületesen küzdöttek a győztes gól elérése céljából, több találat már nem esett, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

A torna végeredménye: 1. Somogy Megye 4 pont (4-1) A csapat tagjai: Járóka Gabriella (Kéthely), Spekker Rebeka (Balatonboglár), Száraz Cintia (Balatonboglár), Szilágyi Alíz Anna (Zamárdi), Mika Anna (Kéthely), Hodorics Rebeka (Kéthely), Nikula Eszter (Kéthely), Niklovics Roxána (Barcs), Stamler Kata Zsolna (Kéthely), Kiss Regina (Kéthely), Nikula Bettina (Kéthely). A csapat edzője: Nikula Zsolt (Kéthely) 2. Fejér Megye 2 pont (3-3), 3. Bács-Kiskun Megye 1 pont (2-5).

A torna végén megtartott eredményhirdetésen a helyezésekért járó érmeket, kupákat az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatója Losonczy László, valamint a rendező Somogy Megyei Igazgatóság igazgatója Nemes Nándor adta át.

A helyezéseken kívül külön díjazásban részesült a torna gólkirálynője Kiss Regina (Somogy megye) a torna legjobb mezőnyjátékosa Koczka Dóra (Fejér megye), valamint a legjobb kapus Erdélyi Lilla (Bács-Kiskun megye).

A tornáról a TV8 televíziós társaság élőképes közvetítést adott. A mérkőzések összefoglalóját és a rendezvényen készült riportokat június 21-től tekinthetik meg majd az érdeklődők a TV8 Youtube csatornáján.

tv8 sport

 

 

 

 

 

 

 


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok