Somogy megyéből is részt vettek játékvezetőink az országos talent napon

2022. november. 22., 08:43   |    

Somogy megyéből is részt vettek játékvezetőink az országos talent napon

Budapest, 2022. november 21. —Győri László Országos Talent játékvezetői nap

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága Budapesten tartotta meg a Győri László Országos Talent napot, amelyre a Somogy megyében működő tehetséges játékvezetők, a Puhl Sándor Akadémia hallgatói, valamint egy megyei vezető kapott meghívást.

A szakmai nap keretein belül kollégáink egy stadiontúrán bejárhatták a Puskás Arénát, lehetőséget kaptak megtekinteni a VAR buszt, kipróbálni annak felszerelését, majd a délutáni órákban profi játékvezetők tartottak előadásokat.

Az élvonalban működő FIFA játékvezetők közül Berke Balázs nyitotta meg az elméleti részt, aki a nyilvánvaló gólhelyzetek és az ígéretes támadások elhatárolásáról tartott előadást. Őt Bognár Tamás követte egy erőnléti, a játékvezetők fizikai felkészüléséről szóló prezentációval. Vad II. István a játékvezető kapcsolatairól és kommunikációjáról tartott monológot, míg Albert István az asszisztensek és a játékvezetők közötti együttműködésről osztott meg hasznos tapasztalatokat, ismereteket.

A nap zárásaként több mint 300 játékvezető tekinthette meg a Magyarország-Görögország ’A’ válogatott mérkőzést. Mindamellett, hogy ez egy nagy élmény volt kollégáinknak, egyben házi feladatot is tartogatott, hiszen beszámolót kell majd készíteniük a mérkőzésről szakmai szempontok alapján.

Hiába volt borús novemberi vasárnap, játékvezetőink mégis jó kedvvel, vidáman, - és talán ami a legfontosabb - motiváltan tértek haza. Jó alkalom volt ez csapatépítésre, élményszerzésre, és új célok megfogalmazására is.

A megyei talent keretbe azok a fiatalok kerülnek be, akik több mint egy éve tettek sikeres alapfokú játékvezetői vizsgát, és szeretnének minél magasabb szintre jutni a játékvezetés világában.

Várjuk a jövő játékvezetőinek jelentkezését!

Az MLSZ Somogy megyei Játékvezetői Bizottsága 2023. januárjában indítja a következő alapfokú játékvezetői tanfolyamot! Erre már lehet jelentkezni a www.jatekvezetoleszek.hu oldalon. A tanfolyamot elvégzők tavasszal már megyei mérkőzéseken működhetnek, és 2024-ben akár a talent keret tagjaiként a Győri László Országos Talent Naphoz hasonló különleges programokon is részt vehetnek majd.

 

 


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok