Sportorvosi tájékoztató

2023. június. 27., 10:59   |    

Sportorvosi tájékoztató

Tisztelt Egyesületek!

A sportorvosi vizsgálatokhoz kérjük OTTHON kitölteni a sportolói kérdőívet, mely letölthető az OSEi illetve az MLSZ SVI honlapjáról. A hatályos dokumentum az, ahol a súly és magasság is kérdésként szerepel. JÚLIUSTÓL CSAK EZT fogadhatjuk el.

A kérdőíveket kiskorú esetében a szülőnek kell aláírni. (A gyermek a folyosón, edző a vizsgálat előtt jogilag nem írhatja alá.)

Ha valaki krónikus betegségben szenved (cukorbetegség, asthma, szívbetegség, ritkán vérképző szervi...) minden esetben hozza el a legutolsó ambuláns lapját, ahol szerepeljen a kezelőorvosának a véleménye arról, hogy a versenysportnak ellenjavaslata nincs.

Amennyiben megoldható és vizsgálata a reggeli órákban van műanyag tárolóban hozzon a reggeli első vizeletéből keveset. (kis vitaminos műanyag doboz tökéletes.)

Lázas, beteg, sérült sportolót csak gyógyulás után vizsgálhatjuk.

Törés, zúzódás esetén hozza el az utolsó kórházi leletét, ahol szerepeljen, hogy kezelőorvosa szerint már sportolhat.

A 35 éven feletti sportolóknak szükséges laborvizsgálat az engedély kiadásához. Amennyiben a sportoló kezelt beteg, kérjük adott szakorvostól hozzon leletet. Pl. ha magas vérnyomásos akkor kardiológiai vizsgálat szükséges.

A sportolóknak nyugtát vagy átutalásos számlát tudunk kiállítani a vizsgálatról-ehhez szükséges adószám, kapcsolattartó (telefonszámmal, email címmel).

A Nagyatád és környéke sportolóit reményeim szerint Dr. Némedi József fogja ellátni, ehhez én minden segítséget megadtam a Sportkórháznak.

Üdvözlettel: Dr. Jámbor Anett

                          sportorvos

 

 

 


További hírek

Általános
Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság.
Általános
Bővült a Somogy vármegyei játékvezetők száma
Szponzorok