Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

2020. szeptember. 07., 14:35   |    

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat
Fotó: https://www.veradas.hu/

Az Országos Vérellátó Szolgálat az alábbi kéréssel fordul Önökhöz!

A növekvő járványveszély, a fekvőbeteg ellátó intézmények emelkedő vérkészítmény igénye miatt csökkent az országos vérkészlet. Ezért az Országos Vérellátó Szolgálat jelenleg csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítja a vérkészítményeket.

A készlet stabilizálásához nagy szükség van a véradók segítségére. A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran a túlélést, az életben maradást jelenti. A foci csapatsport, a futballisták tudják, hogy akkor van siker, ha jó az együttműködés.

Az Országos Vérellátó Szolgálat most arra kéri Önöket, hogy segítsék munkájukat, azt az összjátékot, amely a véradástól a beteg gyógyulásáig tart, kezdőrúgásként egy véradással!

A vér mással nem pótolható, így a folyamatos, biztonságos vérellátás fenntartása fontos. Egy véradás alkalmával 450 ml vért vesznek le, mely elegendő három ember életének a megmentéséhez.

Véradásra jelentkezhet:

aki már elmúlt 18 éves, de még nincs 65 esztendős (első véradók esetén a felső korhatár 60 év),
testsúlya eléri az 50 kg-ot
egészségesnek érzi magát.
A véradáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya. Vért adni bárhol lehet az országban, lakóhelytől függetlenül. A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.huoldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján tájékozódhatnak.

 


További hírek

Bajnokság
Somogy Vármegye Veterán labdarúgó bajnokság
Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam 2021/22 őszi félév

2021-07-22 15:55:51

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam 2021/22 őszi félév

Az MLSZ Edzőképzési Intézete minden megyében egy, Budapesten és Pest megyében 2-2 MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2021/22-es szezon őszi félévében. A 2021/22-es szezon tavaszi félévében ugyanilyen számban kerülnek tanfolyamok meghirdetésre.

Szponzorok