TAJ kártyák feltöltése 2024.07.01.-től

2024. június. 10., 14:01   |    

TAJ kártyák feltöltése 2024.07.01.-től

Tisztelt Sportszervezeti Vezetők!
Tisztelt Technikai Vezetők!


A Magyar Labdarúgó Szövetség (a továbbiakban: MLSZ) 2020-2025 közötti Digitális Stratégiája a versenyszervezésben és ügyintézésben is a teljes digitalizációt célozta meg, ideértve a versenyengedélyek és sportorvosi igazolások digitalizációját is.


A versenyengedélyek digitalizációjáról, annak módjáról, időbeli ütemezéséről jelenleg is zajlanak az érintett felek között az egyeztetések, míg a sportorvosi igazolások digitalizációja kapcsán a sportpolitikáért felelős Honvédelmi Minisztériummal és az Országos Sportegészségügyi Intézettel (a továbbiakban: OSEI) folytatott tárgyalások eredményeként már konkrét célkitűzésekről és elvégzendő feladatokról is beszélhetünk.


Az MLSZ határozott célja, hogy a 2025/26-os bajnoki szezontól (2025. július 1-től) kezdődően a papír alapú sportorvosi engedély kartonok megszűntetésre kerüljenek, és az MLSZ által szervezett valamennyi versenyrendszer minden egyes mérkőzésének jegyzőkönyvébe versenyengedéllyel rendelkező játékos kizárólag abban az esetben legyen rögzíthető, ha az adott játékos az OSEI nyilvántartásai alapján érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezik. [A sportorvosi vizsgálat elvégzése természetesen továbbra is minden versenyengedélyt kiváltó labdarúgó számára kötelező lesz, csak a sportorvosi vizsgálat elvégzésének adminisztrációja, az eredmény tárolásának és ellenőrzésnek módja változik majd.]


Ezen cél elérésének első és egyben legfontosabb lépése, hogy 2024. július 1. napjától kezdődően az IFA rendszerben versenyengedélyt (akár egyénileg, akár csoportosan) igényelni a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK számára kizárólag a Társadalombiztosítási Azonosító Jelet (TAJ számot) tartalmazó hatósági igazolvány (TAJ kártya) elektronikus másolatának IFA rendszerbe való feltöltése esetén és a feltöltött TAJ kártya alapján a TAJ szám IFA rendszerbe való rögzítését követően lehet majd. A TAJ kártyák rendszerbe való rögzítése egyszeri alkalom, azt későbbi versenyengedély igénylések esetén nem kell majd megismételni!


[A TAJ szám, mint személyes adat MLSZ általi kezelésére vonatkozó felhatalmazást a sportról szóló 2004. évi I. törvény 76/E. § (4) bekezdése tartalmazza.]
A KÜLFÖLDI, ILLETVE KETTŐS ÁLLAMPOLGÁROK esetén TAJ kártya feltöltési kötelezettsége a sportszervezeteknek nincs! Mivel a külföldi, illetve kettős állampolgárok többsége TAJ kártyával nem rendelkezik, ezért ezen labdarúgók esetén a sportorvosi engedélyek érvényeségének ellenőrzésére nem a TAJ számok, hanem a sportorvosi vizsgálatok során az OSEI által egyedileg generált – és az MLSZ részére átadott – azonosítók alapján fog sor kerülni.


A fentiekre tekintettel ezúton kérünk minden sportszervezetet, hogy már most, a 2024/25-ös bajnoki évad kezdete előtt kezdjenek el intézkedni a versenyengedély kiváltásával érintett magyar állampolgárságú labdarúgók TAJ kártya-másolatának összegyűjtése iránt!


A sportorvosi vizsgálatok kapcsán az elmúlt években tapasztalható nehézségek (hosszú, sokszor több hetes vagy hónapos előjegyzési lehetőségek) okán az MLSZ a Honvédelmi Minisztériummal és az OSEI-jel szorosan együttműködve egy komplex feladattervet dolgozott ki, melynek jogszabálymódosítások és MLSZ szabályzat-módosítások egyaránt részét képezik. E feladatterv végrehajtásának köszönhetően a 2025/26-os bajnoki szezontól jelentős könnyebbséggel fog járni a sportorvosi vizsgálatokra való bejelentkezés. A részletekről a későbbiek során az MLSZ minden sportszervezetet tájékoztatni fog.

MLSZ


További hírek

Általános
Átigazolási tájékoztató – 2024 nyár
Általános
Versenykiírások 2024/2025

2024-06-17 13:21:24

Versenykiírások 2024/2025

Szponzorok